23 maart 2012

Nieuw leesvoer (maart 2012)

Tussen de regendruppels door - Emma van Liempt
Dit verhaal gaat over iemand die ongevraagd een zoektocht begint. Maar ze moet voortdurend op eieren lopen. Want wat mag ze wel weten en wat niet? Wat mag ze vertellen en wat niet? En aan wie? En wie weet nou eigenlijk wat en waarom? Ze moet voortdurend slalommen. Tussen de regendruppels door. Maar zijn het wel echte druppels? Of tranen? Of... ?
De dertienjarige Lilly woont samen met haar ouders in Utrecht en leidt een rustig leventje, totdat de decaan van haar school plotseling overlijdt. Haar moeder lijkt het niet veel te deren, maar is dat terecht? Lilly raakt het in ieder geval wel. Ze was dol op de decaan! Waarom was hij er eigenlijk ineens niet meer? Daar moest iets achter zitten...
En dan heeft ze ook nog die gekke dromen van dat ene meisje. Dat meisje dat zo griezelig veel over haar weet en haar zo goed aanvoelt. Maar ze mag het van haar aan niemand vertellen. Zelfs niet aan haar beste vriendin Carine. En hoe zit het met die geheimzinnige brieven aan haar moeder? En haar plotselinge stemmingswisselingen? Speelt de postbode daar misschien een rol in? Of haar man? En wat weet haar moeder allemaal?

(recensieboek)

Het zwarte vuur - C.J. Sansom
In de zomer van 1540 verdedigt advocaat Matthew Shardlake de jonge, van moord beschuldigde Elizabeth. Het lijkt een hopeloze zaak, want de vrouw zwijgt in alle talen. Ze gaat een zekere dood tegemoet, maar dan geeft Thomas Cromwell twee weken uitstel van executie. In ruil daarvoor moet Shardlake de formule van een nieuw wapen, genaamd ‘het zwarte vuur’, in handen weten te krijgen. In een wanhopige poging om het leven van Elizabeth te sparen gaat hij op zoek naar de twee alchemisten die het in hun bezit hebben. Maar zij blijken te zijn vermoord en de formule is verdwenen.
(recensieboek)
In het hart - Kate Morgenroth
In het hart begint heel bijzonder… namelijk met een klinisch politierapport. In dit rapport is te lezen dat het slachtoffer om het leven is gekomen door messteken in het hart. Maar wie is er vermoord en waarom? De hoofdpersonen in dit verhaal zijn Timothy en Nora. Nora is een intelligente jonge vrouw die haar carriere op een laag pitje heeft gezet om voor haar zieke moeder te zorgen. Timothy is oud geld, hoog opgeleid en heeft een goede baan. In het hart gaat over hun romance, over de onwaarschijnlijke liefde tussen een eenvoudige serveerster en een succesvolle zakenman afkomstig uit een rijke familie. 
Maar wat heeft dit liefdesverhaal te maken met de gepleegde moord….?
(recensieboek)
Fatale val - Daphne Timmers
Twee vriendinnen met dezelfde voornaam, Daphne, beiden journalist bij het NOS Journaal, maken een rondreis door het Midden-Oosten. Ze hebben een sabbatical van drie maanden genomen voor een reis door Egypte, Jordanië, Syrië, Libanon en Israël. Na twee weken luieren aan het strand van Sharm el Sheikh stappen ze op de boot naar Jordanië. De volgende dag bezoeken ze de oude stad Petra.
Op aanraden van de eigenaar van een koffietentje besluiten ze het rotsgebergte in te gaan. Daar eindigt hun avontuur abrupt en huiveringwekkend wanneer een van hen ten val komt.

(recensieboek)


Dieper dan de doden - Tami Hoag
Chicago, 1984. Vier kinderen struikelen in het bos over het lijk van een gedeeltelijk begraven
vrouw van wie de ogen en mond zijn dichtgeplakt. Vlak achter de kinderen loopt hun lerares, Anne Navarre, die geschokt reageert op deze ontdekking. Rechercheur Tony Mendez, net terug van een cursus bij de FBI, krijgt de opdracht de moord te onderzoeken. Hij gebruikt een nieuwe techniek – het maken van profielschetsen – om een theorie over de zaak te ontwikkelen. Een strategie waarbij hij zich grondig in de levens van de kinderen moet verdiepen. Zo komt hij ook steeds dichter bij de jonge lerares die net zo geïnteresseerd is in de recente gebeurtenissen als hij. Wanneer er nieuwe slachtoffers worden gevonden, beseffen Mendez en Navarre nog niet dat er in hun naaste omgeving een meedogenloze, berekenende psychopaat rondwaart...
(gekocht vanwege boekenweek 2012)
Nasleep - Peter Robinson
Het lijkt een gewoon huis in een gewone straat, waar gewone mensen wonen. Maar achter de gevel oefent een seriemoordenaar zijn afgrijselijke praktijken uit. De buurt vermoedt niets, en zelfs zijn eigen vrouw heeft geen idee van wat er zich onder haar eigen dak afspeelt…
Wanneer inspecteur Alan Banks midden in de nacht naar nummer 35, The Hill, wordt geroepen, wacht hem daar een afschuwelijke ontdekking. Eindelijk heeft hij de Kameleon gevonden: de seriemoordenaar die het op jonge vrouwen heeft voorzien, en op wie hij al maanden jacht maakt. De zaak is opgelost, maar hoe was het mogelijk dat de Kameleon al die tijd ongestoord zijn gang kon gaan? Was hij een meester in het verbergen van zijn sporen, of was er iets schrijnenders aan de hand? Hoe goed was het contact tussen de mensen in de wijk, en hadden ze eigenlijk wel oog voor elkaar?
In de afhangeling van het onderzoek probeert Banks op te helderen hoe het mogelijk was dat een moordenaar onder de neus van zijn buren en zijn echtgenote onopgemerkt zijn werk kon doen. En langzaam maar zeker komt de gruwelijke waarheid boven tafel…
(gekocht vanwege boekenweek 2012)

Het ijzeren huis - John Hart
Michael werkt meer dan twintig jaar voor een maffiabaas in New York. Hij is beroemd en berucht, niemand durft hem kwaad te doen. Maar Michael krijgt moeite met zijn reputatie als hij Elena ontmoet, een prachtige jonge vrouw die hem laat voelen wat ware liefde betekent.
Hij wil een nieuw leven en de kans om een gezin te stichten, ver weg van de criminaliteit en New York. Maar iemand anders heeft de touwtjes in handen en ontsnappen is niet gemakkelijk...
Michael vlucht met Elena naar North Carolina, zijn geboortestaat. Elena weet niets van Michaels maffiaverleden en het onheil dat hen bedreigt. Maar in North Carolina ligt een ander soort gevaar op de loer, iets wat onvermijdelijk leidt naar de plek waar Michael zijn hele leven al voor op de vlucht is: Het ijzeren huis.
(recensieboek)Geen opmerkingen:

Een reactie posten