5 september 2011

Nieuw leesvoer (september)!

Ik krijg boeken (bijvoorbeeld om te recenseren), ik doe mee aan acties waarbij boeken verloot worden en ik koop boeken (ik kan het niet laten....). De meeste boeken zijn thrillers, omdat ik daar een grote fan van ben, maar soms verras ik mezelf of laat ik me verrassen met een mooie roman. Onder het label Nieuwe boeken een overzicht van mijn nieuwe boeken; wellicht ter inspiratie?

De laatste schreeuw - Kate Brady
Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?
(gekocht bij Bruna uit de uitverkoopbak)
 
Zoek het maar uit - Chantal van Gestel
Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven?
Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.
(recensieboek)


De verzekering - Joost Heyink
Een schrijver draait samen met zijn vriendin zijn verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren. Maar als hij wil gaan genieten van de buit, blijkt zijn vriendin spoorloos verdwenen…Schrijver Tim Henderson bedenkt samen met zijn mooie, dwarse vriendin Laura een fantastische plot voor een nieuw boek: ‘Man draait verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren.’ Dolenthousiast over het verhaal besluiten ze het zelf daadwerkelijk uit te voeren. Het eerste wat daarvoor nodig is: een stoffelijk overschot dat voor Tim kan doorgaan. Ze reizen af naar Colombia, waar een aantal onderwereldfiguren hen best een handje wil helpen. Als alles is geregeld vliegt Laura met het stoffelijk overschot naar Nederland. Tim duikt onder. Maar als hij enige tijd later contact zoekt met Laura om van de buit te gaan genieten, blijkt ze spoorloos verdwenen.
Joost Heyink schiep met Tim Henderson een van de grappigste antihelden uit de thrillerliteratuur. Tims warmte, humor en ietwat naïeve instelling maken hem een onvergetelijk en zeer menselijk personage.
(recensieboek)


Verlossing - Birger Baug
Inspecteur Halvor Heming is in de zomer met zijn gezin op vakantie op een eiland in het noorden van Noorwegen. Thuis in Oslo buigt zijn collega Kristine Holm zich over de onverklaarbare golf van verdachte overlijdensgevallen onder de drugsverslaafden van de stad.Wanneer zijmet een anonieme tipgever in een park afspreekt, wordt ze aangevallen door tweemannen, die haar met een mes neersteken.
Holm belandt, in coma, in het ziekenhuis en Heming keert meteen terug van vakantie om de zaak over te nemen en de aanvallers van zijn collega te vinden. Al snel komt hij te weten dat er een nieuwe, onbekende drugsleverancier in de stad is: niet Noord-Afrikaans, zoals de andere dealers, maar van Scandinavische origine. Tegelijkertijd raakt Heming in contact met de studente Irene, die voor haar studie veel patiëntendossiers heeft ingezien enmogelijk over cruciale informatie beschikt. Irene blijkt echter niet helemaal eerlijk te zijn tegenover Heming. Wat houdt ze achter?
(recensieboek)


De intrigant - Patricia Snel
Ik ijsbeerde door de kamer, af en toe naar buiten kijkend, over de Esweg en het maïsveld. De uivormige torenspits van Noaber was niet meer dan een speldenknop. Een ouderwetse houtenbierkar vol joelende jongelui in oranje voetbalshirts begaf zich naar de Klompenschuur. De trainer schreeuwde het hardst van allemaal. 'He! Kutwesterling! Ben je nu nog niet verhuisd?' Anna Verhulst verruilt de bruisende stad voor het pittoreske plattelandsdorpje Noaber. In het oude huis van haar oma hoopt ze haar verleden eindelijk achter zich te laten. De aanvankelijke dorpse gemoedelijkheid slaat echter snel om als Anna weigert haar buurmaneen stukje land te verkopen. De gemeenschap wil haar koste wat het kost weg hebben. Wanneer de sfeer steeds grimmiger wordt en Anna bedreigd wordt, staat ze met haar rug tegen de muur.
(gekregen van een bookcrosser)

De schedel - Iris Johansen
Forensisch beeldhouwer Eve Duncan is beroemd om haar gave aan de hand van een schedel de identiteit van de overledene vast te stellen. Hoewel ze een van de besten in haar vakgebied is, wordt haar leven overschaduwd door een afschuwelijke gebeurtenis uit haar verleden. Haar dochtertje Bonnie werd jaren geleden ontvoerd en is nooit teruggevonden.
Eve krijgt een verzoek van een van 's werelds meest gezochte criminelen, de Zuid-Amerikaanse wapenhandelaar Montalvo. Hij wil dat zij een schedel voor hem identificeert, in ruil waarvoor hij haar de sleutel belooft tot het vinden van haar dochter. Eve kan niet anders dan ermee instemmen. Ze zet haar eigen leven op het spel en vertrekt naar de Zuid-Amerikaanse jungle...
(gekocht bij Bruna)


Dan sterft ze - Gregg Hurwitz
Patrick Davis ziet zijn leven langzaam kapotgaan. Zijn huwelijk staat onder druk en hij wordt onterecht uit een filmproductie gegooid waar hij het scenario voor heeft geschreven. Alsof dat allemaal niet genoeg is, ontvangt hij op een ochtend een dvd waarop hij zichzelf in zijn eigenhuis kan zien. Na nog meer dvd's en vreemde opdrachten ontvangt hij een video met het volgende bericht: 'Zeg het tegen niemand. Doe wat we zeggen. Of zij sterft.'
Alles in zijn leven zal opgelost worden als hij maar doet wat er van hem gevraagd wordt. Maar Patrick raakt juist steeds dieper verstrikt in een web van intriges dat alles wat hij nog heeft in zijn leven, bedreigt. Hij weet niet meer wat echt is en wat niet, omdat zijn leven nu geregisseerd wordt door anderen. En elke keer als hij eruit wil stappen, volgt er een nare verrassing...
(gewonnen bij een actie op Carp.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten