26 september 2011

Feest!!

Vandaag zijn hubby en ik 25 jaar getrouwd :-). Jeetje, wat is dat vlug gegaan; ik heb nog haarscherp voor ogen hoe we 25 jaar geleden met de voorbereidingen bezig waren op de grote dag. We hadden geen rooie cent te makken, dus was het een low-budget bruiloft. Ik had een mooi pakje aan (wel van witte zijde), hubby had een net pak gekocht, vrienden zorgden voor de hapjes en wij voor soep en broodjes tussen de feestelijkheden door. Alleen was op de grote dag de bakker vergeten de broodjes te bestellen en was de slager vergeten de vleeswarenbestelling klaar te maken...... Terwijl ik onwetend bij de kapper zat, hebben andere mensen nog de benen onder hun lijf vandaan gelopen om alles op tijd in huis te krijgen.

Afijn, dat was 25 jaar geleden. Vandaag hebben we een rustig dagje met zijn tweeën gehad; vanwege het heerlijke weer zijn we naar de camping geweest om de caravan op te ruimen en schoon te maken. Alleen de voortent nog eraf, dan is hij weer helemaal winterklaar. En tussendoor heerlijk van de zon genoten; het gewoon warm!
Maar gisteren hadden we een leuk feestje met de familie. Omdat praktisch iedereen in onze familie van koken houdt, hebben we een kookworkshop georganiseerd bij het bedrijf Kookbeleving. En dat was een schot in de roos! De locatie was prachtig, Peter en Annemieke van Kookbeleving hadden een tafel klaargemaakt waar alle producten op lagen, de eettafel was prachtig gedekt en ze hadden heerlijke taarten besteld om mee af te trappen. 
Tussen 14.00 en 15.00 uur was de ontvangst met een kopje koffie/thee en een stukje taart, waarna werd verteld wat we allemaal gingen doen. En dat was heel wat: 
Voorgerecht: een trio van lichte aardappel/preisoep, filotaartje met gerookte kip en een gevulde champignon.
Hoofdgerecht: rollade met tutti-frutti met mandarijnensaus, rosbiefrolletjes met gehakt, scholvisfiletrolletjes met basilicumsausje, een salade en gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden.
Nagerecht: sinasappelcrème met tijm, chocoladetaartje en gepocheerde vijgen in mascarponesaus.

Rond 15.30 uur was het zover: we mochten de keuken in! Schort of sloof voor, de recepten werden verdeeld en we mochten in tweetallen aan de slag. Uiteraard ging mijn broer de slager van start met de rollade en hubby met een andere broer maakte de chocoladetaart voor het dessert. Ik heb me met een schoonzusje over de visrolletjes en de sinasappelcrème gebogen. Anderen gingen aan de slag met de lichte aardappel/preisoep, de taartjes van gerookte kip, de gemarineerde vijgen met mascarpone etc.  Het was leuk, het was gezellig; iedereen liep door elkaar heen, nam een drankje, was aan het kletsen, bekeek de recepten, brak de eieren en hakte de kruiden. Kortom: fun!

Concentratie!
 De keuken was ruim genoeg met 15 gaspitten, waarvan 3 grote wok branders, 2 grote werktafels met ruim voldoende plek om te snijden, te roeren en te mengen, een levensgrote koelkast, 4 ovens en een hele grote voorraad potten, pannen, maatbekers en allerlei apparatuur zoals blenders, mixers, weegschalen etc.

En dan natuurlijk als sluitstuk: het opeten van alles wat was gefröbeld in de keuken. Het was heerlijk en het was gezellig! En het lijkt allemaal zo simpel dat je denkt: dat ga ik thuis ook eens doen. Voor dat doel kregen we aan het eind allemaal de recepten mee. Benieuwd wanneer ik weer rollade met tutti frutti eet, of visrolletjes met rauwe ham en versgemaakt basilicumsausje of sinasappelcrème met tijm......
Er komen nog heel veel meer foto's, maar die staan nog op het fototoestel van broer- en manlief.

Heb je een feestje te vieren en wil je het leuk en ongedwongen en informeel? Probeer dan ook eens een kookworkshop; grote aanrader. Wij hebben in ieder geval genoten!
Alle lof voor Peter en Annemieke van Kookbeleving! Aardige lui met een passie voor koken en dat weten ze goed over te brengen op hun gasten. Dank je wel dat je van ons feest een FEEST hebt gemaakt.


  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten