27 september 2011

Het aardse slijk.

Vanochtend in het journaal gezien dat de eerste zorgpremies voor 2012 bekend zijn gemaakt door DSW; de andere zorgverzekeraars volgen op korte termijn. En wat blijkt: de kosten gaan (weer) omhoog; de inhoud wordt (weer) uitgekleed. Dus we betalen (weer) meer voor minder...
En dat terwijl de bezuinigingen ook net aangekondigd zijn via de Miljoenennota. Ik kan me zo voorstellen dat voor heel veel mensen het huilen nader dan het lachen staat. Ik word er zelf ook niet vrolijker van en dat terwijl er hier nog genoeg pecunia's binnenkomen.
Toch moeten ook wij langzamerhand de tering steeds meer naar de nering gaan zetten; even een weekendje weg zonder er verder over na te denken zit er ook hier niet meer in. Er moeten prioriteiten gesteld worden, gespaard worden voor (grote) uitgaven en maar hopen dat de APK's van onze auto's geen grote verrassingen met zich mee brengen, zoals vorig jaar.
Maar we mogen absoluut niet klagen: we rijden 2 auto's, we hebben ons feestje afgelopen weekend kunnen vieren, afgelopen jaar is de zolder verbouwd zonder dat we daar schulden voor moesten maken en voor volgend jaar kunnen we de caravanplek weer huren. Dus we hebben het heel wat beter dan veel anderen.
En voor de rest is het: budgetteren, op koopjesjacht, sparen voor grotere uitgaven. Aan schulden maken hebben we in ieder geval een broertje dood. Ons motto is: wat niet kan, kan niet en gebeurt dus niet. Er zijn genoeg andere dingen die we wel kunnen doen en waarvan we genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten