26 november 2013

Vakantie Texel november 2013

Lang naar uitgekeken, wat heet: gesnakt! Even relaxen; even weg van alle stress die voor het grootste deel wordt veroorzaakt door een reorganisatie op mijn werk. Ik ga op korte termijn mijn baan kwijtraken. Er is een passende functie maar daar zijn meer kandidaten voor...... Ik hoop ergens in december meer duidelijkheid te hebben, maar op dit moment is het naadje. En dus - tijd voor vakantie! Even er helemaal tussenuit; we zijn naar ons favoriete Waddeneiland: Texel.
Hier zijn we al een paar keer eerder geweest, waarvan de laatste twee keer in ditzelfde appartement: Aandemaaikeduinen (www.aandemaaikeduinen.nl). Het zijn twee appartementen achter een boerderij en de afgelopen twee keer hebben we in het kleinere gezeten. Nu hebben we gekozen voor wat meer ruimte en op de website stond een prachtige badkamer......
Het appartement maakt alle beloften van de foto's waar: groot, ruim en met een badzaal (dat kan geen kamer meer heten) en een prettig veel warmte afgevende gashaard in de woonkamer. Twee slaapkamers, waarvan één heel ruim. Al met al vermaken we ons hier goed!


Gisteren zijn we aangekomen en hebben we verder niet veel bijzonders gedaan behalve wat boodschappen doen en acclimatiseren. Vroeg naar bed en laat op de volgende morgen - een perfect begin van vakantie :-).
Vandaag zijn we richting De Cocksdorp gereden, omdat hubby zich wilde inschrijven voor een vogelexcursie langs de noordkop van het eiland. Dat gaat uit van het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp, waar we op ons gemakje hebben rondgelopen.
Op de terugweg naar de auto kwamen we langs een kleding- annex kadoshop net buiten het centrum: De Concurrent Texel. Een hele leuke winkel waar ze hele leuke aanbiedingen hadden, dus zijn we natuurlijk even daar naar binnen gelopen. Hubby heeft een prachtig winterjack van het merk Kjelvik gekocht. Was in de aanbieding en daarna ging er ook nog 'dobbelkorting' vanaf. Dat is nog eens leuk inkopen doen! En hij kan dit jack goed gebruiken tijdens zijn vogeltel- en fotografie-excursies.
Daarna lunch (heerlijke frieten! in het strandtentje op het strand van De Cocksdorp en op een heerlijk leeg strand rondgebanjerd. Zelfs de zon liet zich nog even zien!
Terug in het appartement kwamen de boerderijkippen zich even voorstellen. Genieten :-).

Wordt vervolgd...

Strand De Cocksdorp - Texel
 

Strand De Cocksdorp - Texel
 
Nieuwsgierige kippen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten