29 januari 2013

Nieuw leesvoer (januari 2013)

Advocaat van kwade zaken - C.J. Sansom
Herfst 1541. Advocaat Matthew Shardlake is in York, samen met zijn assistent Jack Barak. Hij heeft opdracht gekregen een gevaarlijke gevangene voor verhoor naar Londen te begeleiden. De moord op een plaatselijke glaszetter zorgt ervoor dat Shardlake verwikkeld raakt in een zaak die niet alleen verband houdt met deze gevangene, maar ook met de familie van koning Hendrik VIII. Dat de belangen groot zijn blijkt als Shardlake ternauwernood een moordaanslag overleeft.
(gekocht met Bruna kadobon)


Twee zomers - Michael Berg
De achtentwintigjarige Chantal Zwart is verslag-geefster en presentatrice bij France Inter, een gerenommeerd radiostation in Parijs. Nadat haar vriend, die tevens Chantals baas is, haar laat barsten, wil ze maar één ding: wég!
Ze gaat werken voor een regionale zender in de Limousin, vierhonderd kilometer ten zuiden van Parijs. Vanaf de eerste dag is ze de ster van de nieuwsredactie. Haar nieuwe leven loopt voor-spoedig, zeker wanneer Chantal haar droomhuis vindt.
In Monteil, een gehucht van vijf huizen dat gele-gen is op een plateau, staat een bescheiden landhuis. In de voortuin bloeit een appelboom. Vanuit de achtertuin is het uitzicht adembene-mend. De vraagprijs valt mee. Te mooi om waar te zijn. Is er iets mis met het huis… of met Monteil?
(gekocht bij kringloopwinkel)

De expat - Patricia Snel
Julia leidt samen met haar man Paul een luxe expatleven in het dynamische Singapore. Paul gaat steeds meer op in zijn werk en het lukt Julia maar niet haar eigen carrière weer op te pakken. Wanneer Julia betrokken raakt bij de geheimen van haar nieuwe, excentrieke overbuurman Dave en zijn maid op verdachte wijze om het leven komt, gaat ze op onderzoek uit. Julia komt erachter dat Dave niet de enige is die dingen voor haar verzwijgt.
(recensieboek)

De steek van de schorpioen - Dimitri Bontenakel
Na een wereldreis van twee jaar keert Lemmy Planck naar Antwerpen terug. In zijn bagage: een manuscript van 400 pagina's, een schorpioen die naar de naam D'Artagnan luistert, en de herinnering aan een korte vriendschap met een Chileense ex-huurling.
Thuis treft Lemmy een dikke envelop aan. Vlak voor zijn dood heeft de Chileen zijn dagboek naar hem opgestuurd. Lemmy probeert vergeefs een uitgever te vinden voor zijn eigen manuscript maar er is des te meer belangstelling voor het dagboek. Niet alleen de uitgever, ook de dochter van de Chileen en de privébeveiligingsfirma waarvoor haar vader heeft gewerkt, zitten erachteraan.
Als die firma het dagboek met geweld wil bemachtigen, besluit Lemmy het zelf te gaan lezen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want wat er gebeurd is toen de Chileen de persoonlijk bewaker van de paus was - zijn laatste opdracht - moet verborgen blijven.
Nu Lemmy daarvan op de hoogte is, dreigt het in deze komische noir pas goed fout te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten