2 januari 2013

2013

De laatste week van december 2012 is omgevlogen - mede dankzij een paar heerlijke dagen vrij. Genieten van even helemaal niks moeten en hoeven en voorbereiden op Kerst en de jaarwisseling.
Eerste Kerstdag zijn we rustig thuisgebleven met zijn tweeën en hebben met en voor elkaar gekookt. Hubby voor- en nagerecht en ik het hoofdgerecht. Alles uit de Allerhande dit jaar - die voor ons interessante gerechten bevatte (nee; niet de chocoladebombe van de voorkant. Je kunt ook overdrijven.....:-)). Wat we wel gegeten hebben?
Voorgerecht: ijsgarnalen met een heerlijke dressing
Hoofdgerecht: zalmfilet uit de oven met gebakken aardappeltjes en sla
Nagerecht: mandarijnenjelly

Niet overdadig dus, maar gewoon heel lekker!

Tweede Kerstdag is traditioneel familiedag: met broers, schoonzussen en nichtje naar mijn moeder. Iedereen neemt iets mee waarbij we van tevoren een verdeling maken. En toch is er ieder jaar tot overhoudens toe teveel :-). Het was weer reuze gezellig, veel gelachen, gekletst, serieuze onderwerpen behandeld maar vooral van elkaar genoten. Dat is een feest wanneer je als familieleden zo bij elkaar kunt zijn.

Met de jaarwisseling zijn we thuisgebleven. Met een paar oliebollen, lekkere hapjes en een fles champagne die in de koelkast op het vuurwerk stond te wachten vermaken we ons prima. Helaas was het te nat om na 12.00 uur nog naar buiten te gaan, wat we normaliter elk jaar doen. Dan staat de hele straat vol met buren en wensen we elkaar een goed Nieuwjaar. Maar ik had er echt geen zin in om me zeiknat te laten regenen en de buren dachten er blijkbaar net zo over, want het was rustig in de straat.

En nu is het al weer 2013; een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Een volledig schoon blad dat we zelf kunnen vullen. Laten we hopen op een mooi jaar! Een paar zaken zijn al ingepland maar het overgrote deel is nog blanco.
We hebben geproost op een mooi en goed en gezond jaar, daar gaan we voor!

Gelukkig nieuwjaar en de allerbeste wensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten