28 mei 2012

Nieuw leesvoer (mei 2012)

Verraad - Lotte & Soren Hammer
Nadat hij is hersteld van een zware hartaanval keert hoofdinspecteur Konrad Simonsen terug naar de afdeling Moordzaken van de politie in Kopenhagen. Vanwege zijn nog wat broze gezondheid krijgt hij een zaak met lage prioriteit toegewezen: de dood van een postbode, die in eerste instantie werd afgedaan als een ongeval. De man blijkt echter te zijn vermoord.
Als Simonsen in het leven van de postbode graaft, ontdekt hij dat de man aan het eind van de jaren zestig betrokken was bij de verdwijning van een jong meisje. De gebeurtenis liet diepe sporen na in zijn leven, en leidde ertoe dat hij zich bekeerde tot het katholicisme. Wat de zaak problematiseert, is de geheimhoudingsplicht van de pastoor, die meer weet dan hij mag loslaten. Ook Simonsens collega Pauline Berg is weer terug op de afdeling, na haar ontvoering een jaar daarvoor. Ze onderzoekt een schietpartij op een school in Kopenhagen. En dan blijken enkele slachtoffers opeens in relatie te staan tot de vermoorde postbode… 
(recensieboek)

Droomreis - Milly Johnson
Als tienermeisjes dromen hartsvriendinnen Ven, Roz, Olive en Frankie van een toekomst vol succes, liefde en avontuur. Vijfentwintig jaar later werkt Olive fulltime als schoonmaakster om haar luie man en vreselijke schoonmoeder te onderhouden, staat Roz’ huwelijk op springen en praten Frankie en Roz niet meer met elkaar. Ven is vastbesloten hun vriendschap nieuw leven in te blazen. Ze herinnert haar vriendinnen aan een oude afspraak: vóór hun veertigste zouden ze samen een cruise maken. Maar zijn een blauwe lucht, zonneschijn en zestien zorgeloze dagen op zee genoeg om de problemen en eenzaamheid die thuis op hen wachten te verdrijven?
(recensieboek)



Gebroken wit - Carla de Jong
Een ziekenhuis in opspraak. Op de kraamafdeling komt een oud schandaal boven tafel en er vindt opnieuw een medische misser van formaat plaats. De nationale verontwaardiging is enorm en het is duidelijk dat er koppen moeten rollen. Vanaf dat moment zijn aller ogen op het Middenlandziekenhuis en zijn management gericht. Hoe lang kan men nog schuld blijven ontkennen? Gebroken wit volgt traumachirurg Eliza, bestuurder Twan, verpleegkundige Nathalie en journalist Jim, die elk hun eigen antwoord zoeken op de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?
(recensieboek)





Schuld - Tupla M.
Na een traumatische gebeurtenis besluit Evalien samen met haar man Rik en dochter Pippa te verhuizen van Amsterdam naar Zeeland. Ze hoopt dat ze alle ellende achter zich kan laten en opnieuw kan beginnen in het geboortedorp van Rik. Maar dat is ijdele hoop. Al snel wordt duidelijk dat de spoken uit het verleden zich niet laten wegjagen...
(recensieboek)








De derde engel - Alice Hoffman
Drie vrouwen die door liefde en vergeving door de jaren heen met elkaar verbonden zijn. Drie bruiloften, omgeven door geheimen en bedrog. Drie generaties, getroffen door hartzeer en verlies.

In De derde engel wordt de lezer mee teruggevoerd in de tijd, van het hedendaagse Londen, waar Maddy Heller de verloofde van haar zus verleidt, naar de vrijgevochten jaren zestig, waarin Frieda Lewis valt voor een popmuzikant die op zoek is naar een muze, en tenslotte naar de stijve jaren vijftig en Bryn Evans, die haar ex-man niet kan loslaten.

In het midden van dit ingenieuze web bevindt zich Lucy Green, die als twaalfjarig meisje in een Londens hotel getuige is van een tragische ruzie tussen geliefden. In De derde engel vertelt Alice Hoffman een onvergetelijk verhaal van liefde en vertrouwen. Het is een prachtige roman over de alchemie van de liefde.

(recensieboek)

De verdediging van Jacob - William Landay
Andy Barber is al meer dan twintig jaar hulpofficier van justitie en leidt een gelukkig leven met zijn vrouw Laurie en hun zoon Jacob. Maar hun rimpelloze leventje wordt opgeschud door een steekpartij. Tot Andy’s verbijstering wordt zijn veertienjarige zoon verdacht van de moord. Andy doet alles om zijn zoon te beschermen, maar wanneer er belastende feiten boven water komen, zijn huwelijk uiteen dreigt te vallen en het proces in een stroomversnelling raakt, staat Andy voor een duivels dilemma…
(recensieboek)






Tot op het bot - Griselda Molemans
In New Orleans overlijden enkele bewoners onder verdachte omstandigheden, gevolgd door een brute moord. Journaliste Fay Pizarro gaat op onderzoek uit, maar merkt al gauw dat niets is wat het lijkt, en dat bepaalde mensen maar al te graag de waarheid willen verzwijgen. Haar zoektocht brengt haar steeds verder in de wereld van voodoo. Dan wordt een van haar collega’s vermoord en wordt Fay zelf ook het doelwit van voodoopraktijken.
(recensieboek)







Zonder Lisa - Svea Ersson
Als Eva na een spelletje verstoppertje vanuit haar schuilplek tevoorschijn komt, kan ze haar dochter van vijf nergens meer vinden. Een zoektocht levert niets op, het meisje lijkt spoorloos verdwenen. De politie wordt ingeschakeld en dan begint het eindeloze wachten. Waar is Lisa? Wie heeft het op haar voorzien en waarom?
(recensieboek)

  

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten