31 maart 2014

Nieuw leesvoer (maart 2014)

Een blinde vlek

De blinde vlek - Julie Hastrup
Op een warme zomerochtend wordt in het hoge gras van Kastellet in Kopenhagen het lichaam gevonden van Kirsten Schack, een populaire maatschappelijk werkster die zich haar hele leven heeft ingezet voor de bescherming van mishandelde allochtone vrouwen.
Rechercheur Rebekka Holm hoopte de zomer te kunnen gebruiken om haar relatie nieuw leven in te blazen, maar wordt op de moordzaak gezet en moet daarom haar lopende onderzoek naar een verkrachtingszaak overdragen aan een collega. Er zijn genoeg verdachten in de moordzaak, maar geen enkel spoor levert iets op. Dan wordt de stad opgeschrikt door nieuwe brute verkrachtingen, en alles wijst erop dat er een serieverkrachter aan het werk is.
(recensieboek voor crimezone.nl)

Heller
Heller - Michael BergTobias Heller, oprichter en eigenaar van de Heller Entertainment Factory, is een internationaal bejubelde televisieproducent. Ondanks zijn succes is er de voortdurende hunkering naar erkenning. Aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag wordt hij uitgenodigd voor Een goed gesprek, hét interviewprogramma van de publieke omroep. Gestreeld door het verzoek stemt Tobias Heller toe. De drie uur durende uitzending beschouwt hij als de bekroning van zijn imposante carrière. Tot hij, live op televisie, geconfronteerd wordt met zijn verleden.
(recensieboek voor crimezone.nl)
Wat ik weet
Wat ik weet - Julie Berry
Twee jaar lang was Judith vermist. Als ze na die tijd terugkeert naar het kolonistenstadje Roswell Station, kan ze niemand vertellen wat er met haar is gebeurd. Omdat ze verminkt is wordt ze uit de gemeenschap verstoten. Haar grote liefde heeft een ander, haar vriendinnen negeren haar, en haar moeder weigert haar bij haar naam te noemen. Opgesloten in haar eigen stilte, wordt Judith niet gezien en niet gehoord. Totdat ze besluit voor zichzelf op te komen en de geheimen van Roswell Station prijs te geven.
(recensieboek voor 'Een perfecte dag voor literatuur' van NotJustAnyBook)

Wraakengel - C.J. Sansom
Matthew Shardlake werkt aan een interessante zaak: een fanatiek gelovige jongen is opgesloten in een gesticht. Zijn dilemma is of hij hem uit de inrichting moet krijgen, zoals zijn ouders willen, waardoor de jongen vervolgens op de brandstapel zou kunnen belanden als ketter. Wanneer Shardlake ook de gruwelijke moord op een oude vriend onderzoekt, leidt zijn spoor niet alleen naar de godsdienstwaanzinnige jongen, maar ook naar het boek Openbaringen. Er volgen meer moorden, en terwijl de Kerk ervan overtuigd is dat er sprake is van hekserij en plannen maakt voor duivelsuitdrijving, zet Shardlake alles op alles om de dader van de gruwelijke moorden te vinden.

De levens van Stella Bain
De levens van Stella Bain - Anita Shreve
Londen, 1916. Wanneer een verwarde Amerikaanse vrouw in hun tuin wordt aangetroffen, nemen neurochirurg August Bridge en zijn echtgenote Lily haar in huis.
Deze `Stella' heeft als verpleegster aan het front in Frankrijk gewerkt, maar kan zich niets meer herinneren van de tijd voor ze vier maanden geleden gewond raakte op het Franse slagveld. Langzaam komt haar geheugen echter terug en herinnert ze zich waarom ze haar man en kinderen in de steek liet om tijdens de eerste wereldoorlog in Europa de soldaten te gaan helpen.
Internationale bestsellerauteur Anita Shreve schreef een meeslepend en hartverscheurend verhaal over de liefde en de betekenis van herinneringen, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een oorlog die een gehele generatie wegvaagde.
(recensieboek voor uitgeverij AW Bruna)Geen opmerkingen:

Een reactie posten