28 oktober 2013

Nederlands Thrillerfestival 27-10-2013


Gisteren, 27 oktober, ben ik naar het Nederlands Thrillerfestival  in het Stadstheater van Zoetermeer geweest. Dit is een meerdaags evenement waarbij op zondag de samenwerking is gezocht met Crimezone, van wie ik twee vrijkaartjes kreeg! Hartstikke leuk natuurlijk en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt - samen met mijn broer uit Enschede, ook al zo'n thrillerliefhebber.

Crime: overbelading
Slachtoffer: auto van mijn broer
Bijna-moordwapen: veel, heel veel boeken
Dader: ik.


Ik was ECHT waar van plan alleen maar een leuke dag te hebben en alleen maar een leesclubboek dat ter plaatse gesigneerd zou worden mee terug te nemen. Nou vooruit; en als ik bij de eerste 150 indieners van de oplossing van de grote Deaver-quiz van Crimezone zou zijn, ook een te winnen boek van Jeffery Deaver. Beschaafd idee, toch? Boek 1 ging vlotjes, boek 2 niet want de uitgever had niet geleverd - boek wordt nagestuurd. Blijft beschaafd, toch?

Toen ging het mis.

Er was een boekenmarkt *zucht*
Met heel veel mooie boeken *zucht*
En er waren een paar hele mooie aanbiedingen *diepe zucht*

Afijn, puntje bij paaltje ben ik inclusief het leesclubboek met 10 boeken de deur uitgewankeld...... En bij thuiskomst kreeg ik geen eens moppers van hubby. Maar ja; ik had dan ook eten voor hem meegenomen ;-).

De buit:
* Sluipweg - Ingrid Oonincx
* De afperser - John Grisham
* Het Syriër Complot - Eric van Lustbader
* Bloedgeld - T. Jefferson Parker
* Zwanenzang - Peter Robinson
* Roofbouw - Alan Glynn
* Zoon van Odin - Jörg Isringhaus
* De Professionals - Owen Laukkanen
* Begraven - Edward Wright
* Dodelijke valstrik - Quintin Jardine


Tijdens het festival heb ik gezellig gekletst met een paar bekenden, de lezing van advocaat Gerard Spong bijgewoond (informatief maar niet super sprankelend) en de paneldiscussie Face/Off met panelleider Peter Kuijt (van de spanningsblog) en auteurs Lex  Passchier, Simon de Waal, Simone van der Vlugt en Corine Hartman. Onderwerp (hoe kan het ook anders): spanning - hoe breng je dat in je boek, wat is spanning en wanneer is de spanningsboog goed geslaagd. Dat leverde een leuke en levendige discussie op.

En natuurlijk de bekendmaking en uitreiking de Crimezone Beste Thriller 2013 Award! Met een leuk filmpje werden de genomineerden gepresenteerd en de winnaars bekendgemaakt.
Debuutprijs: IV van Arjan Lubach
Beste Buitenlandse thriller 2013: Stille zonde - Karen Slaughter
Beste Nederlandstalige thriller 2013: Bloedlijn - Corine Hartman
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!

Een leuke dag! Voor herhaling vatbaar......

2 opmerkingen:

  1. Leuk Janneke. Ik was van plan naar Thrillerfest te gaan - maar die gaat niet door. Tja!

    Fijn dat je zo'n leuke dag gehad hebt!

    BeantwoordenVerwijderen