29 augustus 2013

Nieuw leesvoer augustus 2013

De antiquair - Julian Sanchez
Artur Aiguader, handelaar in antiquiteiten en oude manuscripten, wordt vermoord. Hij laat zijn aangenomen zoon Enrique Alonso een in het Latijn geschreven manuscript na. Enrique slaat aan het vertalen omdat hij vermoedt dat dit manuscript iets met de moord op Artur te maken heeft. Het blijkt in de vijftiende eeuw te zijn geschreven door een bouwmeester van de Kathedraal van Barcelona, en bevat cryptische aanwijzingen over de plaats waar een magisch voorwerp uit de Joodse geschiedenis verborgen is. Enrique gaat op zoek, maar hij is niet de enige met belangstelling voor het mysterieuze object.
(gewonnen bij een twitteractie van uitgeverij Q)

Op grote hoogte - Tanis Rideout
‘Vertel me het verhaal van Mount Everest,’ zei ze, en er trok een verlangende glimlach over haar gezicht die rimpeltjes trok bij haar ooghoeken. ‘Vertel me over de berg die jou bij me wegneemt.’
In 1924 vertrok de Britse bergbeklimmer George Mallory op zijn derde, fatale, expeditie naar de top van de Mount Everest. Zijn jonge vrouw Ruth blijft achter in het door de Eerste Wereldoorlog beschadigde Engeland. Daar, in Cambridge, hoopt ze hartstochtelijk op het goede nieuws dat iets van de oude glorie van het Koninkrijk zal herstellen. Zal George de eerste man zijn die de top van de Mount Everest bereikt?
De afwisselende verhaallijnen van George en Ruth vertellen in prachtige bewoordingen de geschiedenis van een grote liefde, verscheurd door een obsessie.
Op grote hoogte is een hartverscheurende roman over de zoektocht van een dappere man, de hang naar roem en eer, en het verdriet en de pijn van degenen die achterblijven.
(leesclubboek Orlando)

De watermeesters - Daniëlle Hermans
Als haar vriend Tim Paltzer plotseling verdwijnt, zet journaliste Sophie van Manschot alles op alles om er achter te komen wat er aan de hand is. Dan wordt Berend Adriaans, directeur van het ingenieursbureau waar Tim werkt en dat gespecialiseerd is in waterbeheer, levenloos aangetroffen. Zijn hoofd is in een dijk gestoken. Het lijkt om een symbolische daad te gaan die terug te leiden is naar een groep rijke kooplieden in de zeventiende eeuw. Rechercheur Rob van Helden en rechercheur in opleiding Nicole Hessels moeten deze bizarre moord zien op te lossen nu de geschiedenis zich vierhonderd jaar later lijkt te herhalen.
(gekocht op boekenmarkt in Ermelo)

Het reservaat - Liselotte Stavorinus
Jessica Dudock verhuist met haar man en hun drie kinderen van Curaçao weer terug naar Nederland. Ze komen terecht in de kille leefomgeving van een chique dorp, gekscherend ook wel Het Reservaat genoemd. Gelukkig neemt Amanda Voorbach, de flamboyante echtgenote van de bekende televisieproducent Marcus Voorbach, Jessica onder haar hoede. Ze introduceert Jessica bij haar hechte vriendengroep en leert haar de gebruiken en regels van het reservaat. Jessica begint zich eindelijk thuis te voelen en bloeit op. Maar na verloop van tijd blijken de relaties binnen de vriendengroep gecompliceerd te zijn. Niets is wat het lijkt en Jessica raakt verwikkeld in een web van list en bedrog.
(van uitgever gekregen voor recensie)

Houvast - Harlan Coben
Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer waarmee ze zijn mail kunnen lezen zonder dat hij het weet, en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: 'Hou je gedeisd en alles komt goed.' Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?
(gekocht bij Bruna)

Verloren mensen - Mirjam Rotenstreich
Abbi wil na het overlijden van haar ouders in het reine komen met haar moeizame jeugd. Ze huurt een villa in het Zwitserse Lugano, een plaats die ze zich uit haar jeugd als gelukkig herinnert. Maar de aanwezigheid van haar verhuurder, de eigenaardige  Phillipe, zorgt voor een ongemakkelijke sfeer. Hij dringt zich aan haar op en doet voorspellingen die ook uitkomen.  Wanneer hij haar dood voorziet, wil Abbi zo snel mogelijk weg.
(recensieboek voor crimezone.nl)  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten