17 mei 2013

Nieuw leesvoer mei 2013

Verborgen verleden - Els Ruiters
Als er menselijke resten worden gevonden in een tuin in Valenberg, wordt rechercheur Ava van Amstel op de zaak gezet. Samen met haar collega Rob Welsman bijt ze zich vast in dit raadselachtige sterfgeval. Het blijkt een hele klus om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen omdat het lichaam zeker twintig jaar in de grond heeft gelegen. Wie heeft het daar begraven en waarom?
Terwijl Van Amstel en Welsman langzaam maar zeker het mysterie ontrafelen, wordt op sinistere wijze duidelijk dat het verleden niet alleen de dader maar ook het duo begint in te halen...

(recensieboek voor Leestafel.info)

Santa Monica - Bavo Dhooge
In Santa Monica houdt uitsmijter Jack Spark lastige klanten buiten, maar zelf heeft hij ook niet bepaald goede bedoelingen: hij sluit een pact met slotenmaakster Monica Gucci en krijgt van haar reservesleutels om later te kunnen inbreken. Jacks ex-baas Fats Foley wil ook 'binnen' zijn en heeft zijn zinnen gezet op het fortuin van Randy Wells, mormoon en baas van drie vrouwen die hij Randy's Angels noemt. Randy staat bekend als de Heler, die kwade geesten verjaagt, maar zelf is hij de allerkwaadste.
Jack en Monica vormen een gouden duo, tot ze een deur te veel openen, die van Randy...

(recensieboek voor Leestafel.info)

Het stille graf - Tove Alsterdal
Noordelijk Zweden, dicht bij de Finse grens. Het is winter en ijskoud als de eenzame Lard-Erik in een afgelegen oude boerderij wordt doodgeslagen. Rond dezelfdetijd keert Katrine terug uit Londen, waar ze ontslagen is als correspondent voor de Zweedse radio. Thuisgekomen ontdekt ze dat haar moeder dement is geworden. Wanneer Katrine de spullen uit haar ouderlijk huis inventariseert, stuit ze op geheimen die al decennialang zijn verzwegen. Alles wijst erop dat de antwoorden te vinden zijn in het noordelijke stadje Kivikangas en meer naar het oosten, in de gevallen Sovjet-Unie. Katrine ontrafelt gaandeweg de geschiedenis van haar familie en wie er verantwoordelijk is voor de moord op Lars-Erik.
(recensieboek voor crimezone.nl)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten