23 november 2012

Nieuw leesvoer (november 2012)

De ijskoningin - Alice Hoffman
'Wees voorzichtig met wat je wenst. Ik weet er alles van.' De vertelster in De ijskoningin is acht jaar oud als ze in een boze bui haar moeder dood wenst, zoals kleine kinderen dat kunnen doen. Maar haar wens komt uit:die avond komt haar moeder bij een auto-ongeluk om het leven. Getraumatiseerd door de kracht van haar gedachten sluit ze zich van de wereld af en wordt ze, in haar eigen woorden, een 'ijskoningin'. En dan wordt ze getroffen door de bliksem…
(aankoop kringloopwinkel)


Onder het ijs - Melanie McGrath
Op Craig Island, een enorme ijsvlakte boven de noordpoolcirkel, zijn drie reizigers op eendenjacht. Onder hen de Inuit-gids Edie Kiglatuk, een moedige vrouw die is geboren en getogen in dit onherbergzame gebied. De twee mannen zijn toeristen die het rauwe leven op de noordpool willen ondervinden. Maar wanneer een van de jagers wordt doodgeschoten, nemen de gebeurtenissen een dramatische wending en komt Edie voor de grootste uitdaging van haar leven te staan…
(recensieboek)

Schuldebekentenis - Jess Walter 
In Schuldbekentenis voert Walter zijn heldin, rechercheur Caroline Mabry, opnieuw ten tonele, en stelt haar in een slim gevoerd spel tegenover een mysterieuze figuur die op een vrijdagavond, ogenschijnlijk in de war en met een ooglapje voor, opduikt op haar politiepost. 'Ik wil een bekentenis afleggen,' zegt hij.

Na negentien uur, waarin de vreemdeling blad na blad vult met zijn bekentenis, komt Caroline tot het inzicht dat ze niet alleen zit opgescheept met het onderzoek naar een moord, maar ook met het verhaal van twee mensenlevens die op een duistere manier met elkaar vervlochten zijn… en dat ze bovendien nog het lijk moet zien te vinden dat ergens in de stad op haar ligt te wachten.

Het resultaat is een thriller met boeiende karakters en van een adembenemende spanning. Bij tijden bloedstollend en geestig, maar door zijn aanhoudende meeslependheid heeft Schuldbekentenis het speciale en unieke kenmerk van een thriller die werkelijk origineel is.
(aankoop kringloopwinkel)
 
Riviermoorden - Jess Walter
Aan de oever van de woeste rivier die de stad Spokane (Washington) in tweeën deelt, wordt het lichaam van een jonge prostituee gevonden. En kort daarop nog een, en nog een... Algauw zijn rechercheur Caroline Mabry en haar cynische superieur, Alan Dupree, verwikkeld in een speurtocht naar een seriemoordenaar die met elke nieuwe moord brutaler lijkt te worden. Tijdens een lange, bloedige zomer, waarin de stad wordt overspoeld door lieden van de FBI - die het allemaal zo goed weten - en het hele circus van op sensatie beluste media, blijven Caroline en Dupree telkens een stap achterlopen op een gek die lijkt te willen communiceren door vrouwen te vermoorden.

De speurtocht zal uiteindelijk naar de moordenaar leiden. Maar ook naar de diepste roerselen van zowel de man die wordt gejaagd als die van de jagers. Caroline en Dupree ontkomen er niet aan enkele harde waarheden onder ogen te moeten zien omtrent hun stad, hun werk, en vooral: elkaar. Riviermoorden is het spraakmakende debuut van een romanschrijver met een ongebruikelijk diep inzicht in de menselijke psyche.
(aankoop kringloopwinkel) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten