Ingrediënten
500 g krielaardappelen
2 stuks pastinaken
1 friszure appel
1 kleine bos dille
1 bakje tuinkers
125 g gerookte meerval
2 el mayonaise
1 tl (grove) mosterd
Bereidingswijze
Schrap de pastinaak schoon en snij een keer in de lengte en hierna in blokjes. Halveer de grote krielaardappelen en laat de kleine intact. Kook de aardappelen en pastinaak met flink zout in 8-10 minuten beetgaar, giet af en spoel met koud water.
Hak de dille fijn en snijd de tuinkers los. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in lucifers. Haal het velletje van de meerval en snijd in grove stukken.
Meng alle ingrediënten samen met de mayonaise en mosterd, maar laat een klein beetje dille en tuinkers achterwege. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep een flinke lepel salade op 4 borden en bestrooi met dille en tuinkers.
Algemene info
(voor)bereidingstijd: 35 minuten
recept voor 4 personen
The Beebox, recept uit week 34, 2013
Mijn mening
Dit was een heerlijk en simpel te maken recept. Ideaal voor een luie zondag of als bijgerecht bij een buffet of barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten