2 januari 2013

Leesuitdagingen 2013!

Wat heb ik me nu weer op de hals gehaald!
De laatste 2 jaar doe ik mee aan een leesuitdaging op het internationale bookcrossforum: een bepaald aantal boeken lezen die voor 1 januari van het lopende jaar al in je boekenkast staan. In 2011 deed ik mee voor 50 boeken en in 2012 voor 30 boeken. Dat was in beide gevallen (hoewel voor 2012 op het nippertje) te hoog gegrepen. Niet dat ik minder boeken las, maar de meeste boeken kreeg ik of werden aangeschaft in het lopende jaar. En tja, die telden dus niet mee voor de uitdaging.
Toch ga ik het nog een keer proberen: in 2013 ga ik minimaal 30 boeken lezen die voor 1 januari 2013 al in mijn boekenkast stonden. Bij mijn blog Gelezen boeken 2013 vind je deze boeken terug met de letter L (van Leesuitdaging, duh....) tussen haakjes erachter.

En dan de tweede uitdaging; die wordt nog wat moeilijker! Blogger Leeswammes heeft een leuke bedacht: boeken lezen die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven. En aangezien ik veel boeken lees die van oorsprong Scandinavisch of Engelstalig zijn, wordt dat voor mij een echte opgave.
Er zijn 5 nivo's:
5 boeken: speculaasje
10 boeken: stroopwafel
15 boeken: roze koek
20 boeken: appeltaart
30 boeken: enorme slagroomtaart

Omdat het een echte uitdaging moet zijn en met een schuin oog kijkend naar de boeken die op mijn torenhoge nog te lezen stapel liggen, ga ik voor ........ de stroopwafel (vind ik ook lekkerder dan een speculaasje :-)).

Wish me luck!!!

2 opmerkingen:

  1. Wat grappig dat iedereen boeken uit eigen boekenkast gaat lezen. Ik kies er vanaf nu elke maand ad random 1 uit. Vanochtend heb ik het boek voor deze maand klaar gelegd. 30 uit eigen kast ruimt helemaal goed op. Veel succes met je uitdagingen van dit jaar, ik ga het volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Riet!
    Blijkbaar is het opruimtijd voor iedereen :-). Enne..... 30 uit eigen kast is prima; alleen ben ik bang dat er even zo hard nieuwe boeken weer IN de kast springen. Afijn, dat houdt me dan nog wel een aantal jaren bezig :-).

    BeantwoordenVerwijderen