25 januari 2020

Midwintersnertwandeling

Vandaag hebben we een mooie wandeling gemaakt van ca. 10 km rond Nunspeet. Startpunt van deze midwintersnertwandeling was Molen De Duif, net buiten Nunspeet. Voor ons een bekend plekje omdat we hier in het kampeerseizoen wel eens langsrijden om in de bijbehorende landwinkel een heerlijk ijsje te kopen.
Voor het onderhoud van de molen is veel geld nodig en daarvoor organiseert de Stichting Vrienden van Molen De Duif een aantal evenementen, waaronder dus deze midwintersnertwandeling, die nu al weer voor de 12e keer werd gehouden. Een bezoek aan de molen is trouwens aan te raden en kijk ook eens op hun site voor leuke evenementen, zoals een lentemarkt en een boerenlanddag.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, van 5 t/m 25 km. Wij gingen dus voor de wandeltocht van 10 km. Na een klein rondje Nunspeet liepen we door het Belvederebos met een grote boog terug naar het startpunt. Grappig; we kwamen niet zo gek ver langs onze camping. Maar er was verder geen gelegenheid om daar nog even een kijkje te nemen.
Het wandelen ging prima; zonder pauze lekker doorgewandeld. Het was koud (ca 2 graden) maar geen wind. Op een gegeven moment konden de handschoenen zelfs uit en de muts af; het werd veel te warm! Het bos is altijd mooi om in te wandelen; het stukje door Nunspeet nemen we dan maar voor lief :-).
Na de wandeling bij de molen een lekkere kom snert gekregen en in Nunspeet wat boodschappen gehaald. Daarna thuis heerlijk onderuit en 's avonds de snert nog eens dunnetjes over gedaan - met heerlijk boerenroggebrood uit de landwinkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten