8 december 2016

Nieuw begin.....

In 2016 heb ik mijn blog ernstig verwaarloosd. Dat is jammer, want voor mijzelf is het een leuke tool om dingetjes uit mijn leven voor mijzelf op te schrijven en te verwerken, maar ook om bijvoorbeeld mijn leeslijst bij te houden (en zo misschien tot inspiratie voor medelezers te dienen), en om zo af en toe gewoon leuke prietpraat de wereld in te sturen.
Ik ga dat voor 2017 weer wat serieuzer oppakken. Dus lieve volgers (zijn jullie er nog?) graag weer tot ziens op dit blog!

Ik begin nu alvast maar; dan kan ik weer wennen :-).
Kleine klaagzang: ik ben nu met griep thuis. Te lamlendig om zelfs maar te lezen, bleghh. Dat overkomt me gelukkig niet vaak. Hopelijk zakt het gauw af en kan ik boek en breipennen weer oppakken.

In 2016 ben ik instructeur Taoïstische TaiChi geworden. Ontzettend leuk om deze 'way of life' door te kunnen geven aan beginnersklassen. Ik heb er nu 2 afgerond en op 1 februari 2017 start er weer een nieuwe klas. Ik geef les in Driebergen, maar er zijn klassen in nog veel meer plaatsen in Nederland. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op www.taoist.org/nl voor alle informatie.

Het jaar heeft zijn ups en downs gekend. Grootste verdriet was het overlijden van mijn moeder op 12 augustus na een kort ziekbed. Ze was al niet heel sterk meer, maar verheugde zich op haar vakantie. Die heeft ze helaas niet af mogen maken; op de eerste dag werd ze al ziek, de tweede dag is ze in het ziekenhuis opgenomen en 5 dagen later overleden. We missen haar heel erg, maar ze heeft zelf aangegeven er klaar voor te zijn. Wie zijn wij dan om haar tegen te houden?
In januari gaan we de as van zowel mijn moeder als van mijn vader - die in 2009 is overleden - verstrooien conform haar wens; weer samen - een dag nadat ze hun 60ste trouwdag zouden hebben gevierd.

Verder terugkijken heeft niet zoveel zin. Ik zie uit naar een mooi nieuw jaar waarin we hopelijk veel kunnen genieten van onze caravan op de minicamping in Doornspijk, met veel tijd om te wandelen en te genieten - want dat is de essentie van het leven: pluk de dag; geniet van wat je in het hier en nu hebt. Het verleden is geweest en kun je niet veranderen; de toekomst moet nog beginnen, daar kun je niks aan doen. Een plan maken voor later is prima, maar timmer niet alles dicht. Het leven kan je dan nog wel eens een fikse poets bakken. Het nu is belangrijk. Het is een kadootje dat je mag openmaken en gebruiken. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten