27 februari 2013

Nieuw leesvoer (februari 2013)

Intuïtie - Isabel Bodar
Anne Blom en haar achtjarige dochtertje Femke beginnen aan een nieuw leven in een andere stad. Ze heeft een goede baan, een eigen huis en een hartsvriendin met wie ze alles deelt. Dan slaat het noodlot toe. Op een middag verdwijnt Femke van de naschoolse opvang. Wil Anne haar kind gezond terugzien, dan zal ze diep in haar eigen verleden moeten graven. Het lot van haar kind ligt in haar handen. Terwijl de uren verstrijken, wordt de kans steeds kleiner dat Femke levend wordt teruggevonden.
(recensieboek)

Vijf - Ursula Poznanski
In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, en op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij die aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten. 
Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?
(leesclubboek crimezone)

Een mooie dag om te sterven - R.J. Ellory
In 1984 stopte John Costello's leven. Maar zijn hart bleef kloppen... Hij en zijn vriendin Nadia waren het slachtoffer van een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars aller tijden. Nadia was op slag dood, maar wonderbaarlijk genoeg overleefde Costello de brute aanval. Door die gebeurtenis is hij ernstig geestelijk beschadigd en wordt zijn leven beheerst door angsten en neuroses. Desondanks is er niemand die méér weet over seriemoordenaars dan hij. Twintig jaar later overspoelt een nieuwe golf van moorden New York, schijnbaar willekeurig, tot Costello een complex patroon ontdekt dat de delicten onderling verbindt. Maar deze duistere kennis brengt zijn leven opnieuw in gevaar.
(in goodybag crimezone bij uitreiking beste thriller award 2012)

Delete - Juultje van den Nieuwenhof
Ik glimlach weer en voel in mijn tas het scherpe voorwerp dat ik altijd bij me heb. Liefkozend sluit ik er mijn vingers omheen. Het geeft me een veilig gevoel, maar ook een opwindend gevoel van macht. Ik stel me voor dat ik het mes uit de tas haal, naast haar in bed ga liggen en met de scherpe punt over haar lichaam streel. Dat er kippenvel verschijnt en het mes striemen maakt op haar bleke huid. Ze zou bang zijn. Ze zou zich aan me overgeven. Ze zou niet weten wat haar overkwam.

Mauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b van het Dante College. Hoewel ze in dezelfde klas zitten, hebben ze nauwelijks contact met elkaar. Hun levens en relaties veranderen wanneer er een nieuwe docente op school komt. Julia de Vries is leuk, spontaan en actief op social media. Maar na een heftig incident verandert haar populariteit. Bad boy Mauro zint op wraak. Wat begint als een spel groeit al snel uit tot een doodserieuze strijd...

Delete gaat over de gevaren van social media en de bescherming van je privégegevens in het digitale tijdperk. Juultje van den Nieuwenhof, lerares Nederlands en drama, won met dit ijzersterke en sinistere debuut terecht de Crimezone YA-thrillerschrijfwedstrijd.

(in goodybag crimezone bij uitreiking beste thriller award 2012)

Kleine bij - Chris Cleave
Op een mooi strand wacht een verhaal op een verteller. Het verhaal maakt je aan het lachen. Het ontroert je, het schokt je en het vervult je met afschuw. Maar steeds weer zul je terugkeren naar dat strand. Keer op keer.

We willen je eigenlijk niet vertellen waar dit boek over gaat. Het is een uiterst bijzonder verhaal en we willen je leesplezier niet verpesten. Maar toch moet je genoeg weten om het boek te kunnen kopen, en daarom vertellen we je dit:
Dit is een verhaal over twee vrouwen. Ze hebben elkaar ontmoet op een paradijselijk Afrikaans strand, en een van hen heeft een verschrikkelijke keuze moeten maken. Twee jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw, en dat is waar het verhaal begint.
Op het moment dat je begint te lezen, wil je je vrienden erover vertellen. Maar vertel hun alsjeblieft ook niet waar dit boek over gaat. Door de magie van het boek komen ze het vanzelf te weten.
(kringloopwinkel)

Mister Clarinet - Nick Stone
Het was een klus die privédetective Max Mingus niet kon weigeren: 10 miljoen dollar om het zoontje van miljardair Allain Carver - inmiddels drie jaar vermist-op te sporen. De kleine Charlie verdween op Haïti, waar al decennialang regelmatig kinderen spoorloos verdwijnen. Het eiland waar voodoo een grote rol speelt en geruchten rondgaan over zwarte magie en de mythische figuur Mister Clarinet. Hij zou al sinds mensenheugenis kinderen weglokken bij hun ouders.
Maar kan de waarheid nog schokkender zijn dan de legende? Om daar achter te komen moet Max slagen waar zijn voorgangers hebben gefaald. En met die voorgangers is het bijzonder slecht afgelopen. Langzaam wordt deze klus veel meer dan het opsporen van Charlie en het cashen van de miljoenen - het wordt een kwestie van leven en dood.

(kringloopwinkel)


Vijftig engelen voor je ziel - Anselm Grün
In dit boek verkent Anselm Grün de rijkdom van de menselijke ziel. Daar ligt de levenskracht van de mens. De vijftig engelen die hij ons voorstelt, laten zien wat onze ziel goeddoet. Ze helpen ons in gesprek te komen met onze diepste verlangens, en verrijken zo ons leven.
(Tara-Boeddhawinkel)


Deadline - Koen Vermeiren
Uit de gevangenis van Merksplas is een sadistische serieverkrachter ontsnapt, die enkele jaren geleden een jonge vrouw vermoordde en wiens chemische castratie bijna is uitgewerkt. In zijn zoektocht naar slachtoffers gaat hij almaar driester en brutaler te werk. Bij het FAST beseffen ze dat het nog slechts een kwestie van tijd is voor hij opnieuw aan het moorden gaat. Op verzoek van hogerhand houden commissaris Mark Van Den Eede en zijn team zich ook bezig met een dossier dat voor heel wat commotie bij Justitie zorgt. Een terminaal zieke crimineel die werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, maar zijn onschuld altijd staande is blijven houden, slaagt erin te ontsnappen uit het ziekenhuis. Onmiddellijk na zijn proces had hij gezworen zich te zullen wreken op de rechters die hem hebben veroordeeld. Het dreigement wordt aanvankelijk niet serieus genomen. Maar dat verandert vlug wanneer de betrokken magistraten doodsbedreigingen ontvangen.
(recensieboek crimezone)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten