22 december 2012

Nieuw leesvoer (december 2012)

Vergeef ons - A.M. Homes
Harold Silver kijkt al zijn hele leven op tegen zijn jongere broer George. George is langer, slimmer en succesvoller. Hij heeft een begeerlijke vrouw, twee kinderen en een schitterend huis in een buitenwijk. Maar de historicus en Nixon-kenner Harry weet ook dat George een vreselijk opvliegend karakter heeft. Wanneer George een keer echt de controle verliest, heeft dat zulke verstrekkende gevolgen dat de levens van beide broers een volstrekt andere kant op worden gestuwd. De gebeurtenis zorgt ervoor dat Harold plotseling verantwoordelijk is voor de twee kinderen van zijn broer en dat hij ineens aan het hoofd staat van een eenentwintigste-eeuws gezin.

Vergeef ons laat zien hoe iemand zichzelf kan verliezen en weer terug kan vinden en beschrijft op onvergetelijke wijze de kracht van persoonlijke verandering. Het is een grootse, tragikomische roman over familie, toeval en verlossing.

(gekocht met Bruna kadobon)

Slachtoffers - Alex Kava
In de stilte voor de storm is de spanning bijna tastbaar... Aan de vooravond van orkaan Isaac doet de Kustwacht een gruwelijke vondst in de Golf van Mexico: een viskoeler vol met lichaamsdelen, keurig verpakt in plastic. FBI-agent Maggie O'Dell wordt met het onderzoek naar de herkomst ervan belast. Hoewel haar werk bemoeilijkt wordt door alle onrust over de naderende storm, ontdekt ze uiteindelijk dat de romp uit de koeler toebehoort aan een man uit Port St Lucie die al sinds een eerdere orkaan wordt vermist. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat zijn romp weken later zeker duizend kilometer verderop in een viskoeler in de Golf van Mexico ronddobbert? Tijdens haar zoektocht naar het antwoord op die vraag stuit Maggie op zeer duistere praktijken en maakt ze kennis met een kant van Florida die ze liever niet had willen leren kennen.
(gewonnen bij een actie op vrouwenthrillers.nl)

Prachtige rampspoed - Jamie McGuire
Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, is trouw in relaties en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis, een knappe jongeman vol tatoeages, is de ultieme charmeur. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht...
(recensieboek)

 Aslander - Rien van den Berg
Aslander vertelt een intrigerend verhaal. Een veerboot loopt met een schok vast op het wad. Aan een tafel op het tussendek zitten vijf mensen. Tussen hen in ligt een krant. ‘Politie staaktmoordonderzoek’, meldt de kop. Eén van de vijf aan tafel, was bevriend met het slachtoffer van de moord. Hij vraagt de andere vier dringend of ze verder willen gaan waar de politie gestopt is. Hij vestigt zijn hoop vooral op Lammert Aslander, dominee in een crisis. Aslander heeft weinig trek om zich in die eilandkwestie te mengen. Maar als hij nee zegt, wint de leugen. Mag hij iemand ongestraft laten wegkomen met een moord?
(recensieboek)

Aslander Het laatste gezicht - Rien van den Berg
Wanneer psychiater Egge Johannes de enige overlevende van een seriemoordenaar onder behandeling krijgt, wordt al snel duidelijk dat alleen zij kan vertellen wat de dader met zijn slachtoffers doet. Zij is de laatste strohalm die de politie op het spoor zou kunnen zetten van deze gruwelijke moordenaar. Maar ze is in shock. Ze zwijgt als het graf.
De tijd dringt, en de psychiater roept de hulp in van dominee Lammert Aslander. Om een nieuwe moord te voorkomen zal hij tot het uiterste moeten gaan. Letterlijk.

(recensieboek)

Moederziel - Marelle Boersma
Myrna lijdt aan ms. Toch probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te functioneren. Als er een nieuwe liefde in haar leven komt, voelt ze zich beter dan ooit. Maar dochter Josje is niet gecharmeerd van haar moeders nieuwe vriend. Ze trekt bij Myrna in, om voor haar te zorgen. Zegt ze. Al snel neemt ze het hele huishouden over. De familieband wordt aangetrokken; strak en knellend. Dan wordt er in haar tuin een dode vrouw gevonden...
(recensieboek)


Het Stockholm Octavo - Karen Engelmann
Zweden, 1798. Emil Larsson, een drinkende en gokkende vrijgezel, raakt bevriend met de eigenaresse van een goklokaal, mevrouw Sofia Mus, die hem de toekomst voorspelt aan de hand van een nieuwe vorm van kaartlegging: het octavo. Wanneer Sofia na een lange nacht aan de goktafels een kostbare waaier van barones De Uzanne wint, leidt dat tot bittere rivaliteit en een moorddadig complot waar niemand ongeschonden uit tevoorschijn komt. Ondertussen krijgt Emil te horen dat hij `de Zoeker' is, en dat niet alleen zijn toekomst maar ook die van de monarchie, de stad en heel Zweden afhangt van zijn vermogen de acht leden van het Stockholm Octavo te achterhalen... Het Stockholm Octavo is een adembenemende, spannende en onvergetelijke historische roman die op ingenieuze wijze geschiedenis, politiek, romantiek, mystiek en de geheime taal van waaiers combineert.
(recensieboek)

De haas met de amberkleurige ogen - Edmund de Waal
Eind negentiende eeuw koopt Charles Ephrussi, een rijke graanhandelaar en kunstliefhebber, een verzameling netsukes: kleine figuurtjes van ivoor, hout en steen. De kostbare Japanse knoopjes worden een geliefd familiebezit. Wanneer veertig jaar later de nazi's Wenen innemen en de Joodse familie Ephrussi wordt afgevoerd, is ook het lot van de knoopjes onzeker - maar dankzij een onverwachte wending vinden de beeldjes hun weg terug naar de familie, en naar volgende generaties.
(Gekocht vanwege de prachtige titel)

De Millgate opdracht - David Morrell
Journalist Matt Pittman staat op het punt zelfmoord te plegen. Als hij zijn vinger om de trekker spant, gaat de telefoon. Anderen maken wel uit hoe en wanneer Pittmann zal sterven... Jonathan Millgate ligt op sterven. Hij is een van de vijf legendarische diplomaten die de 'Raadsheren' worden genoemd. De Raadsheren hebben de afgelopen veertig jaar het buitenlands beleid van de Verenigde Staten bepaald en een enorme rijkdom vergaard in de wapenhandel. Maar ook vijanden...
(aanschaf kringloopwinkel)

Verloren zielen - Alex Kava
'Onthoud goed: sterven is eervol.'
In Massachusetts gaan zes jongens een vuurgevecht aan met de FBI. Voor ze gearresteerd kunnen worden, plegen de jongens zelfmoord. Op één na, maar die weigert te praten.
In Washington DC wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het is de dochter van een senator. Ze blijkt gewurgd te zijn.

Op het eerste gezicht lijken het twee afzonderlijke zaken, tot FBI-agent Maggie O'Dell ontdekt dat ייn naam in beide opduikt: die van Joseph Everett, een sekteleider. Toeval? Of gaat achter het charismatische uiterlijk van de Eerwaarde Everett een levensgevaarlijke psychopaat schuil?

(aanschaf kringloopwinkel)


3 opmerkingen:

 1. Dit boek heb ik gisteren gekocht en ga eraan beginnen zodra A Casual Vacancy (J.K. Rowling uit is). Homes is een favoriete schrijfster van mij dus ik ben benieuwd.

  Ik hoop dat je er veel leesplezier aan beleeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb genoten van haar boek 'Dit boek redt je leven'. Op basis daarvan heb ik dit boek gekocht; ben heel benieuwd! Ik zie je reactie wel op je blog verschijnen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek redt je leven is een van mijn favoriete boeken. Deze lijkt er wel een beetje op, vind ik. Maar niet teveel!

  BeantwoordenVerwijderen