30 september 2012

Nieuw leesvoer (september 2012)


Verleiding - Danielle Steel
Paris Armstrong is verbijsterd wanneer haar echtgenoot Peter aankondigt dat hij wil scheiden. Wat Peter betreft is hun jarenlange huwelijk voorbij en moet Paris maar alleen verder gaan. Na een zware periode vol ongeloof en verdriet beseft Paris dat ze voor zichzelf moet kiezen: ze laat haar vertrouwde leven in Greenwich achter zich en verhuist naar San Francisco, waar ze zich als alleenstaande vrouw moet zien te redden.
(Gekregen op Manuscripta 2012)

De kleur van haar hart - Barbara Mutch
Cathleen Harrington verlaat in 1919 haar thuis in Ierland om naar de droge vlakten van de Oostelijke Kaapprovincie in Zuid-Afrika te reizen en te trouwen met een man van wie zij niet houdt. Afgezonderd en vervreemd vindt ze troost in haar dagboek en in de sterke band met Ada, het dochtertje van haar zwarte dienstmeisje. Cathleen leert Ada lezen en schrijven en geeft haar zelfs pianoles. Wanneer Ada in opspraak raakt omdat ze een kind verwacht van een blanke, moet ze vluchten. Maar Cathleen gaat – de opgelegde strenge wetten van de 'apartheid' negerend – naar Ada op zoek om haar te vragen terug naar huis te komen.
(Gekregen op Manuscripta 2012)

Boek “Schuilplaats” van Frances Greenslade | ISBN: 9789022961216, verwacht: 2012 - september, aantal paginas: 336
Schuilplaats - Frances Greenslade
Het leventje van de zussen Maggie en Jenny is vrijwel volmaakt. Ze wonen in een huisje op het platteland en maken trektochten door de wildernis, bouwen hutten of vertellen elkaar verhalen bij het houtvuur.
Maar Maggie is een geboren tobber. Zelfs als alles meezit voor haar en haar zus Jenny, haar moeder en vader - die Maggie graag meeneemt in de bossen rondom hun huis om haar overlevingstechnieken te leren - kan ze het niet nalaten zich zorgen te maken.

Wanneer haar vader omkomt bij een ongeval lijkt het erop dat Maggie zich terecht zorgen heeft gemaakt. Ze had zich in haar ergste nachtmerries echter niet kunnen voorstellen wat er dan gebeurt: op een dag zet hun moeder de beide meisjes af in Williams Lake, bij een echtpaar dat hun vader van vroeger kende.
Ze zegt dat het slechts tijdelijk is en belooft om hen gauw te komen halen, maar de weken worden maanden en daarna jaren.
Als Jenny zich ernstig in de nesten werkt, besluit de veertienjarige Maggie dat het de hoogste tijd is dat ze op zoek gaat naar hun moeder. Haar zoektocht blijkt er niet alleen om te gaan om haar moeder te vinden, maar ook om haar te leren begrijpen - en vervolgens om te proberen haar te vergeten.
(Gekregen op Manuscripta 2012)De jongen die demonen zag - Caroly Jess-Cooke
'Ik heet Alex. Ik ben tien jaar. Ik hou van gebakken uien op toast en ik kan veertien minuten aan een stuk op de achterpoten van mijn stoel balanceren. En ik kan demonen zien. Mijn beste vriend is er een. Hij heet Ruen. Hij houdt van Mozart, tafeltennis en brood-en-boterpudding. Mijn moeder is ziek. Ruen zegt dat hij haar kan helpen. Alleen wil hij dat ik iets heel ergs doen. Hij wil dat ik iemand vermoord.'
'De jongen die demonen zag' is een aangrijpende en hartverwarmende roman over een tienjarig Iers jongetje dat zegt dat hij demonen ziet, en over de vrouwelijke psychiater die vastbesloten is hem te redden.
(Gekregen op Manuscripta 2012)

Een doorn in het oog - Julie Hastrop
Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkobing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, Anna Gudbergsen, te leiden. Het spoor leidt al snel naar Anna's vriend, die een strafblad heeft, maar ook Anna's familie lijkt wat te verbergen. Wanneer de zaak overeenkomsten vertoont met een moord uit het verleden raakt Rebekka steeds verder verstrikt in haar eigen herinneringen...
(Gekregen op Manuscripta 2012)

Onder het water - Morgan McCarthy
Jonathan en zijn kleine zusje Theo groeien op op Evendon, het schitterende landgoed van hun grootmoeder. Samen zijn ze alleen. Hun vader is er niet - zijn afwezigheid zal altijd een mysterie blijven. Hun moeder, Alicia, waart als een ongrijpbare schim door hun leventje. Zij is wel lijfelijk aanwezig, maar in haar door drank en pillen benevelde geest is geen ruimte voor moederlijke warmte en genegenheid. Een staf van huishoudsters en koks geeft de kinderen een soort regelmaat en vage structuur, maar uiteindelijk zijn de twee kinderen volledig op zichzelf en elkaar aangewezen. Theo is kwetsbaar en een dolende ziel, Jonathan lijkt juist ongenaakbaar. Hij tracht Theo zo goed en kwaad als het gaat te beschermen tegen de buitenwereld.

De dagelijkse gang van zaken in deze schijnbaar zo idyllische omgeving wordt verstoord als grootmoeder Eve Anthony ten tonele verschijnt. Eve is een wereldberoemde hotelmagnaat, een zeer succesvolle zakenvrouw en een politiek geëngageerde filantrope. Maar haar dubieuze verleden en genadeloze mentaliteit werpt een bedenkelijke waas over wie zij werkelijk is - en wie haar kleinkinderen eigenlijk zijn. Jonathan en Theo groeien op tot volwassenen met dramatisch tragische en kwetsbare persoonlijkheden.

Hun studietijd in Londen is turbulent en chaotisch en met name Theo raakt zo stuurloos, dat Jonathan geregeld voor haar leven vreest. Maar meestal gaat het op het nippertje goed.

Als de ramp die eigenlijk al hun hele leven onafwendbaar boven hen hangt, zich werkelijk voltrekt, trekt Jonathan, inmiddels een succesvol architect, zich terug uit het openbare leven. Maar hoe verder hij zich fysiek van de wereld verwijdert, des te heftiger dringt het verleden zich aan hem op.
(als manuscript ontvangen via 'not just any book', om te recenseren)
Edit 14-09-2012: vandaag het 'echte' boek ontvangen.

Han & Eva
Han Peeters (52) en Eva Krap (30) zijn beiden schrijvers en runnen uitgeverijen. Als ze besluiten om samen te gaan werken ontstaat er een synergie waarin ze steeds vaker alledaagse privézaken met elkaar delen. Zo komen ze erachter dat ze bizarre levens hebben geleid.
Han daagt Eva uit en stelt voor dat ze elkaar om en om een verhaal sturen over een krankzinnig voorval uit hun leven, waarvoor de ander een schoolcijfer geeft. Het bezoek aan een prostituee, zoekgeraakte condooms, per ongeluk een crematorium in de fik steken en bijna omkomen op zee; geen enkel onderwerp wordt geschuwd door de bevlogen auteurs.
De mailuitwisseling groeit van een literaire paringsdans uit tot een hilarisch, spannend en ontroerend boek. Ondertussen hebben ze meer dan bijzondere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze besluiten elkaar dan ook te ontmoeten, met alle gevolgen van dien...
(Recensieboek voor boekreviewers)


Kroongetuige - Josten & Smits
Een vrouwenhandelaar komt voor de rechter te staan. Denise de Wit kan haar nieuwe baan als strafpleiter alleen behouden als de kroongetuige zijn woord houdt maar die is dat niet van plan...

In een opwelling accepteert de eigenwijze juriste Denise de Wit een baan als strafpleiter bij het beruchte Amsterdamse advocatenkantoor Reinhardt & Reinhardt. Haar eerste zaak, de illegale productie van merkkleding in Oost-Duitsland, blijkt een neven-activiteit te zijn van Goran Goltas, een Turkse vrouwenhandelaar en cliënt van de Reinhardts. Veroordeling of vrijspraak van Goltas voor de Nederlandse rechter hangt af van de verklaringen van een kroongetuige. Als voormalig opsporingsambtenaar moet Denise voorkomen dat ze vuile handen krijgt zeker wanneer blijkt dat ze die kroongetuige beter kent dan haar lief is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten