29 juni 2012

Nieuw leesvoer! (juni 2012)

13 uur - Deon Meyer
Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, krijgt inspecteur Benny Griessel de taak om de jonge vrouw terug te vinden.
De keuze voor Benny is allesbehalve oncontroversieel, want zijn alcoholprobleem is alom bekend, en zijn carrière is na 25 jaar bij de politie nagenoeg tot stilstand gekomen. Maar de zaak van het verdwenen meisje biedt hem een kans om nog een keer te laten zien waarom velen binnen de politie en de politiek hem als een ware legende beschouwen.

Benny heeft slechts dertien uur de tijd om de jonge vrouw terug te vinden, om twee moorden op te lossen en om tussendoor zijn jarenlange ervaring over te dragen op de volgende generatie misdaadbestrijders, die afkomstig zijn uit alle etnische groeperingen die het nieuwe Zuid-Afrika rijk is. Dertien uur om een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land…
(gewonnen bij een actie op dizzie.nl)

Tsomo's karma - Kunzang Choden
Een jaar na de dood van haar moeder besluit de vijftienjarige Tsomo een reis te ondernemen naar de tempel, om daar haar moeder een laatste eer te bewijzen. Op die reis ontmoet ze Wangchen, een ontmoeting die bepalend zal zijn voor haar leven. Hun huwelijk is verre van gelukkig. De vernederingen die Tsomo door hem moet ondergaan, leiden tot haar besluit om weg te gaan uit het dorp. Dit is het begin van haar grote reis waarvan ze nooit zal terugkeren. De reis brengt haar steeds verder door Bhutan en India. Een confrontatie met de wereld in het algemeen en met de pre-moderne Bhutanese samenleving in het bijzonder, een reis waarin ze zichzelf vindt en waarin ze groeit als persoon, maar vooral ook als vrouw.
(gekocht bij kringkoopwinkel)




De dood voor ogen - Peter James
Wat zou jij doen als je een cd in de trein zou vinden? Tom Bryce vindt een cd in de trein en neemt hem mee naar huis. Hij wil de eigenaar ervan opsporen en de cd terugbezorgen. 's Avonds steekt hij het schijfje in de computer en ziet tot zijn ontzetting hoe een nietsvermoedende jonge vrouw live voor de camera wordt vermoord.
Op hetzelfde moment onderzoekt de politie in Brighton, onder leiding van inspecteur Roy Grace, de identiteit van een vrouw wier lichaam zonder hoofd in de duinen gevonden is. Niet lang nadat Tom de inhoud van de cd heeft bekeken, wordt zijn dood aangekondigd op internet, een gruwelijke attractie, en begint een race tegen de klok.

(gekocht bij kringloopwinkel)


Geraakt - Els Ruiters
Rechercheur Ava van Amstel is compleet van de kaart als haar partner Danny verongelukt en in een coma raakt. Haar humeur daalt helemaal tot een dieptepunt als ze hoort dat de piepjonge, maar knappe Robert Welsman haar nieuwe partner wordt. Samen moeten ze de vermissing van de 15-jarige Merel Opdam gaan oplossen. Kan Ava haar vooroordelen opzij zetten? En wat speelt er eigenlijk tussen haar en Danny?
(recensieboek)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten