25 november 2011

Nieuw leesvoer (november)!

What I talk about when I talk about running - Haruki Murakami In 1982, having sold his jazz bar to devote himself to writing, Murakami began running to keep fit. A year later, he'd completed a solo course from Athens to Marathon, and now, after dozens of such races, he reflects upon the influence the sport has had on his life and on his writing.

Equal parts travelogue, training log, and reminiscence, this revealing memoir covers his four-month preparation for the 2005 New York City Marathon and settings ranging from Tokyo's Jingu Gaien gardens, where he once shared the course with an Olympian, to the Charles River in Boston. Funny and sobering, playful and philosophical, What I talk when I talk about running is a must-read for fans of this masterful yet private writer as well as for the exploding population of athletes who find similar satisfaction in distance running.

(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)

De kroongetuige - Maarten 't Hart
De Kroongetuige is het eerste boek waarin Maarten 't Hart de structuur van een thriller gebruikt. Toch is het in de eerste plaats een roman over (vergeefse) liefde, over jaloezie en vooral over een huwelijk dat wordt bedreigd door kinderloosheid. Pas in de tweede plaats handelt het over iemand die van een moord beschuldigd wordt. Het gaat hierbij niet zozeer om de vraag hoe de schuldige zelf de beschuldiging ervaart, maar hoe zijn omgeving en met name zijn echtgenote daarop reageert. Zij is dan ook de eigenlijke hoofdpersoon van het boek, een kroongetuige die niet verhoord wordt.
(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)
Trigger -  Wulf Dorn
Klinisch psycholoog Ellen Roth wordt ingeroepen om een ernstig mishandelde en getraumatiseerde vrouw te bezoeken. De onbekende vrouw is doodsbang en smeekt om bescherming tegen de Zwarte Man, een angstaanjagend figuur uit een oud Duits kinderrijmpje. Ellen bezoekt de vrouw op twee opeenvolgende dagen, maar als zij op de derde dag de kamer van de vrouw in loopt, kan ze haar nergens vinden. En er is niemand op de psychiatrische afdeling die van haar bestaan afweet. Ellen kan niet geloven dat de vrouw is verdwenen en dat alleen zij haar heeft gezien. Dan wordt ze gebeld op haar geheime nummer. Een zware mannenstem vraagt of zij ook bang is voor de Zwarte Man. Het is het begin van een angstaanjagend kat-en-muisspel, met het leven van de onbekende vrouw als inzet...
(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)


Vriend van de duisternis - Lisa Unger
In het provinciestadje The Hollows raken de levens van de hoofdpersonen uit Vriend van de duisternis in elkaar verstrengeld met verwoestende gevolgen. Jones Cooper is een ex-hoofdinspecteur die worstelt met gebeurtenissen uit zijn verleden. Wanneer hij wordt benaderd om onderzoek te doen in een oude zaak, komt hij weer in contact met helderziende Eloise Montgomery. Ze proberen beide meer informatie te krijgen over de verdwijning van Marla Holt. Jaren geleden verdween zij uit The Hollows en haar zoon Michael is vastbesloten het mysterie van haar verdwijning te ontrafelen. De vijftienjarige Willow Grace is net met haar moeder in The Hollows komen wonen en zet zich tegen alles af. Wanneer ze spijbelt van school en in het bos Michael Holt ziet graven naar wat ze denkt dat een lijk is, slaat ze op de vlucht. Zal Michael in het bos de antwoorden vinden waar hij naar op zoek is? Of kunnen deze antwoorden wel eens zijn ondergang worden?
(Recensieboek)
Als rood zwart is - Qiu Xiaolong
Hoofdinspecteur Chen heeft vakantie genomen. Hij wil werken aan een ambitieus project, de vertaling van een businessplan voor de bouw van een enorm winkelcentrum in Shanghai. Hij is nog niet begonnen of het wordt bekend dat er een moord is gepleegd op de dissidente Yin Lige. Als Rode Gardist had Yin vijanden genoeg. Maar is de moord politiek van aard of was de dader op zoek naar geld?
(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)

Gevangene van de hemel - James Lee Burke
Dave Robicheaux - Vietnam-veteraan, ex-alcoholist en voormalig detective - doet zijn best zijn criminele en gewelddadige verleden van zich af te schudden als beheerder van een verhuurbedrijf van boten. Dan stort voor zijn ogen een vliegtuigje neer. Robicheaux kan een meisje redden, de overige vier inzittenden overleven de crash niet. Toch melden de autoriteiten dat er slechts drie mensen zijn omgekomen. Wie was de vierde man en waarom wordt zijn identiteit verborgen gehouden?
Wie plaatste een bom in het vliegtuig? Het detective-instinct van Robicheaux dwingt hem nader op de zaak in te gaan. Er zijn echter mensen die trachten Robicheaux van zijn onderzoek af te houden. Maar hij is reeds zo ver in de zaak betrokken dat niets en niemand hem er meer van kan afhouden. Dan worden twee huurmoordenaars op hem afgestuurd.  Door hen belandt hij in een gruwelijk web van moord, verraad en bedrog. Robicheaux ontdekt dat hij niemand kan vertrouwen behalve een ex-vriendin, de prostituee Robin.

(gekocht in de kringloopwinkel)

Duivelse jacht - Sallie Bissell
Nog altijd wordt Mary Crow, de jonge juriste uit de Appalachen, gekweld door de vragen rond haar moeders vroege dood. Ze moet het alleen oplossen. Haar dierbare vriend Jonathan Walkingstick heeft het al druk genoeg met zijn vriendin Ruth en hun pasgeboren dochtertje Lily. Maar uitgerekend Jonathan heeft nu de hulp van Mary nodig: tijdens een bijeenkomst van Cherokees wordt Lily ontvoerd. Voor Mary begint een angstaanjagend kat-en-muisspel om Lily veilig bij haar ouders terug te brengen...
(gekocht in de kringloopwinkel)


Kwaad bloed - Erica Spindler
Al generaties lang zwaaien de vrouwen van de familie Pierron de scepter over een legendarisch bordeel in New Orleans. De eerste die er ogenschijnlijk in slaagt een nieuw leven op te bouwen, is Hope Pierron. Overdag is ze de elegante echtgenote van een rijke hotelier en de toegewijde moeder van Glory. 'sNachts geeft ze zich echter over aan duistere verlangens die haar ondergang dreigen te worden. Haar dochter Glory weet niets van de geheime escapades van haar moeder, noch van haar afkomst. Toch zal juist die afkomst haar leven voorgoed veranderen.
(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)In de val - Jasmine Cresswell
Na de onverwachte dood van haar criminele echtgenoot blijft Marisa Joubert berooid en bang achter met haar zoontje Spencer. Wanneer ze als secretaresse aan de slag kan in het Wainscott Refuge, een opvanghuis voor zwangere vrouwen uit oorlogsgebieden, grijpt ze de kans om een nieuw leven te beginnen met beide handen aan.

Al snel vermoedt Marisa echter dat in het tehuis dingen gebeuren die het daglicht niet verdragen. Wat gaat er schuil achter de altijd net iets te vriendelijke glimlach van Stuart Frieze, de directeur van het Wainscott Refuge? En wat is er toch precies gebeurd met twee bewoonsters die onder verdachte omstandigheden om het leven zijn gekomen?

(Gewonnen boek in najaarsloterij bookcrossing)

De ravenzwarte veer - Dean Koontz
Angstaanjagend verhaal over een ontmoeting tussen kinderlijke onschuld en ultieme kwaadaardigheid.
De tienjarige Howie Dugley is verminkt. Zijn gezicht is voor de helft verbrand en hij mist twee vingers aan zijn linkerhand. Op straat wordt hij nagekeken en door leeftijdgenoten wordt hij gepest. Op een dag ontmoet Howie een man die net zo gehavend is als hij, en voor het eerst in zijn leven heeft hij het idee een vriend te hebben. Maar is het wel een echte vriendschap?

(recensieboek)


Koorts - Saskia NoortDorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beeindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.
Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is " en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

(recensieboek)
Mijn recensie vind je op www.crimezone.nl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten