21 september 2011

Leuke ontmoeting...

Gisteren hebben we weer gekookt voor het Inloophuis De Ontmoeting in Amersfoort. Dit doen we 2 keer per jaar met heel veel plezier. Er eten gemiddeld zo'n 15 personen mee, inclusief onszelf en het is elke keer weer even leuk (en dankbaar) om te doen. Mensen genieten er van wanneer ze een lekker maal voorgeschoteld krijgen.

Gisteren waren er 2 Poolse stagiaires aanwezig, die in Nederland zijn om af te kijken hoe het vrijwilligerswerk rondom buurthuizen e.d. is opgezet. Met de opgedane kennis willen ze in hun eigen streek ook dergelijk werk gaan doen. Ze zijn al wel gestart, maar de fijen kneepjes kennen ze (nog) niet.
Ze hebben ons geassisteeerd, o.a. door het tafeldekken, het dessert netjes klaarzetten en nog meer klusjes. Ontzettend leuke en enthousiaste vrouwen, waarbij de ene alleen Pools sprak en de ander redelijk Engels. Het was zo gezellig dat ze ons hebben uitgenodigd om maandag aanwezig te zijn bij hun afscheidsdiner, waarbij ze Poolse gerechten gaan koken voor de aanwezigen. We hebben natuurlijk gelijk ja gezegd! Heel benieuwd wat we dan allemaal voorgeschoteld krijgen - nieuwe ideeën opdoen wellicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten