27 april 2013

Nieuw leesvoer april 2013

Oktoberbaby - Eric Wilson en Theresa Preston
De knappe eerstejaarsstudente Hannah lijdt aan astma en epilepsie en heeft altijd het gevoel gehad dat ze geen recht heeft om te bestaan. Tijdens haar zoektocht naar een verklaring komt ze erachter dat ze geadopteerd is. Maar dat is niet het meest pijnlijke: ze is het resultaat van een mislukte abortus. Verward en boos zoekt Hannah steun bij haar vriend Jason. Samen met hem en zijn vrienden onderneemt ze een road trip en gaat op zoek naar haar biologische moeder.
(recensieboek voor Leestafel.info)


Schijnoffer - Arne Dahl
In een Stockholmse kroeg valt bij een ruzie tussen rivaliserende voetbalsupporters een dode. Uit onderzoek blijkt dat verschillende omstanders niet toevallig in de kroeg aanwezig waren. Ze zijn daar allemaal ' zonder het van elkaar te weten ' in verband met de overdracht van een geldbedrag aan een chanteur. De supportersruzie gooit echter roet in het eten. Het spel om de knikkers verplaatst zich naar elders, met bloedige resultaten.
(aanschaf Kringloopwinkel)

Een wolf in schaapskleren - De Waal & Baantjer
Achtste deel in de bestsellerreeks over het populaire speurdersduo rechercheur Peter van Opperdoes en zijn partner Jacob.

In de Jordaan drijft een lichaam in een gracht. Een eerste onderzoek wijst op een noodlottig ongeluk waarbij het slachtoffer, een jonge student, is verdronken. Maar iets zit rechercheur Peter van Opperdoes niet lekker. Was het wel een ongeluk? Voor ze het zelf beseffen, zitten Van Opperdoes en zijn collega Jacob midden in een spannend onderzoek vol liefde, bedrog en bloederige chantage...

(recensieboek voor Leestafel.info)

Dubbele dreiging - Tom Clancy
President Jack Ryan is nog maar net teruggekeerd in het Witte Huis als hij geconfronteerd wordt met een internationale crisis. Een mislukte staatsgreep in de Volksrepubliek China dwingt de Chinese president Wei Zhen Lin om in te stemmen met de expansiepolitiek van generaal Su Ke Quiang. De Zuid-Chinese Zee wordt geclaimd en Chinese troepen worden in opperste paraatheid gebracht voor een invasie van Taiwan.
(aanschaf kringloopwinkel)
Het broeikaseffect - Kim Stanley Robinson
Wanneer wetenschappers erachter komen dat de Golfstroom tot stilstand is gekomen, lijken de gevolgen niet te overzien. Een doemscenario ontwikkelt zich dat zijn weerga niet kent, een ramp die iedereen in Washington D.C. zou moeten wakker schudden. Immers, nergens ter wereld zijn milieu, politiek, wetenschap en het zakenleven zo sterk met elkaar verweven als in de Amerikaanse hoofdstad.
Maar terwijl de inwoners van de stad tevergeefs naar verkoeling zoeken tijdens een van de heetste zomers uit de geschiedenis, steken de machtigen der aarde hun kop in het zand en bagatelliseren de gevolgen van het broeikaseffect. Wat zij zich niet realiseren, is dat een proces in gang is gezet dat niet meer kan worden teruggedraaid. De natuur is volledig ontwricht en de zinderende hitte die de stad teistert, vindt zijn ontlading in een storm van ongekende omvang...

(aanschaf kringloopwinkel)

De nieuwe ijstijd - Kim Stanley Robinson
Washington D.C. is volledig overstroomd, grote delen van San Diego zijn in zee gespoeld. Alles waar Frank Vanderwal van de National Science Foundation en zijn collega's bang voor waren, heeft plaatsgevonden. En nu kijkt heel de wereld naar hen om deze ramp te keren.
Maar ver van Washington vandaan vindt een nog veel extremere klimaatverandering plaats. Door het smelten van de poolkappen is de Golfstroom tot stilstand gebracht en nu staat er een nieuwe ijstijd aan te komen. De laatste keer, 11.000 jaar geleden, was hier slecht drie jaar voor nodig …

(aanschaf kringloopwinkel)

De verschroeide aarde - Kim Stanley Robinson
Phil Chase, de nieuwe, daadkrachtige president van de Verenigde Staten, is een man met een missie. Hij heeft een wetenschappelijke denktank in het leven geroepen die snel oplossingen moet bieden voor de gevolgen van het broeikaseffect. Want de natuur is volkomen van slag. Grote delen van China drogen uit, terwijl de boeddhistische staat Khembalung juist overstroomd dreigt te worden door de Ganges. Een ecologisch rampscenario dreigt. En het wordt nog erger: Peking dreigt al zijn koolstof in één keer te verbranden en zo de complete biosfeer op te blazen, als er geen verruiming komt van de Chinese emissierechten van CO2. Algauw liggen er in diverse Chinese havens Amerikaanse kernonderzeeërs te wachten op de uitkomst van de onderhandelingen tussen president Chase, Peking en de VN…
(aanschaf kringloopwinkel)

Het Amazoneverbond - Ad van de Lisdonk
John Engles en Laura Sieberg onderzoeken een fataal ongeval van een populaire politica. Ondanks de nodige tegenwerking komen ze erachter dat de vrouw is vermoord door een geheim genootschap van militante vrouwen. Deze groep stelt alles in het werk om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen, en daarbij ontzien ze niets of niemand. Zijn de Amazones nog te stoppen voordat een door hen geregisseerd wereldwijd conflict losbarst?
(recensieboek voor Leestafel.info)Verdronken hart - Lisa Unger
Emily staat op het punt een beslissing te nemen die desastreuze gevolgen voor haar zal hebben. Ze heeft een baan zonder toekomstperspectieven, zit in een relatie met een man die niet goed voor haar is en voelt dat ze de controle over haar leven langzaam kwijtraakt.
Dan is er Kate, die met behulp van de nagelaten dagboeken van haar tante en haar grootmoeder een roman heeft geschreven over een waargebeurde, tragische liefdesgeschiedenis.
Kate en Emily kennen elkaar niet, maar zijn op weg naar dezelfde bestemming: het idyllische Heart Island, dat het eigendom is van de starre Birdie Burke, de moeder van Kate. Een verschrikkelijke misdaad drijft deze vrouwen tot elkaar op Heart Island, dat een grimmig geheim blijkt te herbergen.

(recensieboek voor NotJustAnyBook) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten