4 april 2012

Spannend samenleesboek Leestafel april/mei 2012

Verloren stemmen - Teri Holbrook 
Gale Grayson, een jonge Amerikaanse historica, leidt met haar dochtertje een geïsoleerd leven in het Engelse dorpje Fetherbridge. De dorpsgemeenschap heeft zich tegen hen gekeerd na de verontrustende zelfmoord van Gales echtgenoot Tom. Maar zo goed en zo kwaad als zij kan tracht Gale de kleine Katie Pru in deze vijandige omgeving op te voeden. Veel meer dan al haar liefde en een laatste restje waardigheid heeft zij niet te bieden.
Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe: Lisa Stillwell, de babysit van Katie Pru, wordt vermoord. En opnieuw valt de persoon van Gale Grayson in verband te brengen met een verdachte dood. Weer is zij het slachtoffer van roddel en achterklap en kleine maar kwetsende vernederingen. Elke dorpeling heeft er zo zijn of haar eigen mening over maar de talloze getuigenissen spreken elkaar tegen; het moordonderzoek van New Scotland Yard loopt al snel hopeloos vast. Totdat Gales specialisatie, het opdiepen van verborgen zaken uit het verleden, een geheel nieuw licht op de zaak werpt...

Verloren stemmen [A Far and Deadly Cry] is het eerste boek in een mysterie-serie rondom historica Gale Grayson en haar ontwapenende dochtertje, die de sfeer en de briljante psychologische spanning van Minette Walters en Elizabeth George in herinnering roept.
Teri Holbrook ontving voor dit verrassende debuut een nominatie een Edgar Award.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten