18 april 2012

Nieuw leesvoer (april 2012)

Het mysterie van Bugarach - David Scherpenhuizen
Het jonge verliefde stel Phillip en Margo trekt door de mooi en vredig ogende Languedoc in Zuid-Frankrijk. Maar schijn bedriegt. De streek kent een bloedige geschiedenis, vol onopgeloste mysteries. Het paar ontrafelt een eeuwenoud raadsel en doet een schokkende vondst. Ze ontdekken het bestaan van een krachtige, mystieke talisman. Nu zijn internationale terroristen ernaar op zoek. Ze moeten worden tegengehouden, maar eerst moeten ze de geheime bewaarplaats van het voorwerp achterhalen. Het tweetal raakt verstrikt in een web van enigma's en intriges dat terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog en zelfs het begin van onze jaartelling. De explosieve ontknoping vindt plaats bij de mysterieuze 'Lichtberg' Bugarach.
(Recensieboek)
De groene weduwe - Teri Holbrook
Na een vrijwillige ballingschap in Engeland is historica Gale Grayson teruggekeerd naar haar land van herkomst, de Verenigde Staten. Daar, in de broeierige dorpsgemeenschap van Statler's Cross, Georgia, wordt zij al snel geconfronteerd met een hele serie excentrieke bloedverwanten. En met een moord die alles met een tragische gebeurtenis in het verleden te maken lijkt te hebben. Want al generaties lang gaat het verhaal van Linnie Glynn, de vrouw die in 1925 haar zoontje op zijn paasbest kleedde, hem opsloot in zijn kamertje en vervolgens zichzelf ophing aan de pecannotenboom in haar tuin. Nooit kwam haar geest tot rust en nog steeds waart zij door het dorp.
En nu ligt Linnies kleinzoon daar, met een kogel door zijn hoofd. Was het zelfmoord? Wraak? Of een lang uitgestelde afrekening? Om hierachter te komen, moet Gale diep graven in de duistere geheimen van Staders Cross, en ook in haar eigen pijnlijke verleden.
De groene weduwe is het tweede boek in de Gale Graysonmysteries, waarvoor Teri Holbrook een nominatie voor de Edgar Award kreeg.
(gekocht in de kringloopwinkel)

Superchef - Anne West
Wanneer Esther haar vroegere crush Vincent tegenkomt, ontdekt ze dat hij een restaurant heeft: Chez Esther. Toeval? Hoe het ook zij, Vincent heeft het te druk om iets met haar te beginnen. Maar hij inspireert haar wel om mee te doen aan Superchef, een tv-zoektocht naar kooktalent. Al gauw speelt Esthers leven zich af in de keuken. Tussen de rondvliegende ingrediënten wordt haar droom werkelijkheid. En die heeft niet alleen te maken met eten!
(Recensieboek) 

Moordenaar zonder gezicht - Kevin Guilfoile
Hoe ver zou jij gaan om in de ogen van de moordenaar van je dochter te kunnen kijken?

Wanneer zijn zeventienjarige Anna op brute wijze wordt verkracht en vermoord, stort de wereld van dr. Davis Moore volledig in. Het politieonderzoek loopt al snel vast: er is geen enkele aanwijzing te vinden voor dader of motief. Na een jaar haalt dr. Davis Moore de eigendommen van zijn dochter op. Als hij tussen haar spullen sporen van DNA-materiaal van de moordenaar aantreft, stelt hem dat voor een dilemma. Moore, specialist op het gebied van fertilisatie aan de New Tech Zwangerschapskliniek, ontwikkelt een duivelse gedachte: het inbrengen van het genetische materiaal bij een van zijn patiëntes om een exacte kopie van de moordenaar van zijn dochter te creëren. Voor hem is dit de enige weg om de identiteit van de dader te kunnen vaststellen.
(leesclubboek crimezone.nl)

Roerloos - Joy  Fielding
Het leven van Casey Marshall loopt op rolletjes, totdat ze op een dag door een auto wordt geschept en vrijwel al haar botten breekt. Volgens de artsen ligt Casey in coma en niemand kan vermoeden dat ze bij bewustzijn is en alles om zich heen kan horen. De gesprekken van familie en vrienden aan haar bed worden steeds openhartiger en Casey hoort dat er bewijs is dat ze met opzet is aangereden. Als de dader ineens naast haar bed staat, beseft Casey dat haar nog iets veel ergers staat te wachten dan de levende hel waarin ze zich bevindt.
(aanbieding bij Bruna) 


Advocaat van de waarheid - Adriaan Bos
In essentie gaat deze roman over liefde en vriendschap, over integriteit en het volgen van de innerlijke stem van waarheid, ook als dat tegen allerlei belangen ingaat.
Een ex advocaat komt midden in spannende intriges terecht. Loyaliteit naar vrienden, het redden van miljoenen mensen bij het uitbreken van een pandemie en een strijd tegen niets ontziende bedrijven die exorbitante rendementen en macht nastreven, plaatsen hem voor onmogelijke keuzes.

Actuele thema’s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de dominante rol van technologie die erop gericht is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt.

Tegenover dat maatschappelijk decor plaatst de auteur de levenswijze van Franciscus van Assisi, vertaald naar de 21e eeuw. De essentie daarvan is het vermogen de medemens lief te hebben zonder daar iets voor terug te verwachten.
(recensieboek)  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten