19 februari 2012

Winterwandeling Zeist (15 km), 18-02-2012

We hebben dit jaar voor het eerst weer eens tijd gehad c.q. genomen om een heerlijke wandeling te maken. Via  het wandelprogramma van de SGWB (Sticht Gooise Wandelsport  Bond) zijn we terechtgekomen in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug rond Zeist.
Het weer was prima voor een wandeltocht; hoewel zwaarbewolkt wel droog en met 10 graden niet te warm en niet te koud. Fleecejack aan, rugzak om met extra water en een regenjas - want je weet maar nooit - en vlak voor 10.00 uur vertrokken we. Alle sneeuw en ijs van de afgelopen weken was weg; het bos en de heidevelden waren groen en bij sommige bomen begonnen de knoppen al weer vorm te krijgen.
Ook de eerste vogels lieten zich al weer horen, waaronder koolmeesjes en buizerds, die op jacht waren en op de thermiek boven de heidevelden zweefden. 

Kortom; we hebben ons prima vermaakt! De perfecte organisatie van de tocht was daar ook voor een groot deel verantwoordelijk voor: alles was prima voorbereid en je had de uitgeprinte routebeschrijving praktisch niet nodig omdat de bewegwijzering uitstekend was. Klasse! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten