25 februari 2012

Pannenkoekenwandeling Holten (15 km), 25-02-2012

Zaterdag 25 februari: het mooiste wandelweer dat je je maar kunt denken. Niet te koud, niet te warm, droog met af en toe een klein zonnetje. Vandaag zijn we naar Holten gegaan waar door de organisatie een pannenkoenentocht is uitgezet. Vraag me niet waar dat op slaat, want ik heb geen pannenkoek gezien :-).
Wat we wel hebben gezien is de prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Direct buiten Holten begint het al; met een mooie glooiing liepen we zo het bos in. De route slingerde zich van het ene mooie pad naar het andere mooie uitzicht. Na 5,5 km was de rustplaats ingericht. Keurig verzorgd, met een half open tent, stoeltjes, koffie en thee etc. Er was zelfs een mobiel toilet! Maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt; ik vind het dan toch prettiger om een verscholen plekje in de vrije natuur op te zoeken ;-).
Op een gegeven moment kwamen we bij een schitterend heideveld aan met pittige hoogteverschillen en de daarbij behorende prachtige vergezichten. Daar hebben we geweldig van genoten! En ik denk dat op het moment dat de heide bloeit het daar helemaal geweldig mooi moet zijn.

Na een tweede rust (op dezelfde plek als de eerste; we werden er met een grote slinger naar teruggeleid) was het tijd om de weg richting Holten weer op te gaan. Na een krappe 4 uur wandelen kwamen we weer terug op de plek waar we waren gestart.
Complimenten aan de organisatie; het was perfect geregeld allemaal. Heel erg bedankt voor een mooie dag (maar waar die pannenkoeken toch gebleven zijn.......).

2 opmerkingen:

  1. Waarom pannenkoeken wandeltocht? na afloop van de wandeling kon je een pannenkoek bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen