29 november 2013

Vakantie Texel november 2013 (deel 2)

Na de eerste dagen (zie hier) hebben we Texel verder verkend.
Woensdag zou het regenachtig worden en dus was dat een ideale dag om Ecomare te bezoeken. Het is begonnen als zeehondenopvang en is nu uitgebreid met een heel mooi museum over alles wat met Texel te maken heeft: oorsprong, waddenzeeproblematiek, de natuur etc. Heel mooi en interessant voor jong en oud.
En natuurlijk blijft de opvang van de zeehonden heel belangrijk, hoewel de meeste dieren die er nu zijn permanente bewoners zijn omdat ze niet meer terug gezet kunnen worden.

Donderdagochtend is hubby de hele ochtend  op pad geweest met een vogelexcursie, georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum van Texel. Zelfs op zo'n koude Novemberdag hebben ze nog 41 verschillende soorten vogels gezien!
's Middags zijn we naar Den Burg gereden voor een lekkere lunch en verder hebben we er een lekker rustig dagje van gemaakt.

Vandaag, vrijdag, werd er storm verwacht. Dus geen betere plek te vinden dan.... het strand! Eerst zijn we naar de zuidwestkant van het eiland gereden, maar daar was het op dat moment niet zo mooi. Daarna naar paal 17 gereden en genoten van de harde wind en de woeste zee. Het was na 10 minuten wel gedaan op het strand; je werd compleet gezandstraald. Gelukkig staat er een hele leuke strandtent, Paal 17 waar we heerlijk hebben geluncht. Van de lunchkaart: Kruier aan zee - Italiaanse bol, gehakt, uien, paprika, champignons en geraspte kaas (uit de oven) en chilisaus. Aanrader!!!

Enkele foto's ter illustratie:

Mooie contrasten tussen wolken, zee en strand


Woeste stormgolven

Voedertijd. Vogels en zeehonden strijden om vis.

De uitzethokken van gestrande zeehonden die weer naar zee kunnen.

Preparatie van gestrande potvis

En nu plannen maken voor de volgende dagen; we mogen nog even!
Wordt vervolgd .......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten