19 augustus 2013

Beef Wellington

Sinds kort krijgen wij elke week een krat met heerlijke producten van boeren uit de omgeving via de Beebox. Een hartstikke leuke organisatie waar je hier meer informatie over kunt vinden. Een echte aanrader, vinden wij!
Gelukkig krijg je via de nieuwsbrief ook recepten, zodat je ook eens wat anders klaarmaakt dan aardappeltjes/groente/vlees of macaroni...... :-). En gisteren heb ik dus voor het eerst 'Snelle Beef Wellington' gemaakt. Ik weet niet hoelang het normaal duurt om klaar te maken, maar ik was nu alles met elkaar toch ook bijna twee uur bezig.

Het complete recept kun je in het receptenachief van Beebox vinden, maar hieronder in het kort wat er allemaal bij kwam kijken.
Allereerst groenten in kleine stukjes snijden en stoven. Op het laatst op smaak brengen met rozemarijn, peper en zout. Dit laat je afkoelen en meng je met gehakt en een half losgeklopt ei. Intussen laat je wat bladerdeeg ontdooien en rol je deze uit. Dat heb ik nu voor het eerst (!) een keer gedaan (ben niet zo'n koekebakker) maar het lukte wonderwel en was leuk om te doen. Daarop leg je het gehaktmengsel en dat komt er dan zo uit te zien:


Vervolgens verpak je het gehakt in de bladerdeeg en bestrijk je het met losgeklopt ei. De oven wordt voorverwarmd op 180 graden en dan gaat het pakketje een uur de oven in. Het resultaat mag er zijn:


En het smaakte verrukkelijk! Het brood is trouwens eerder op de dag al door hubby gebakken, dus we waren helemaal goed bezig :-). Het was ook nog eens heerlijk ontspannend om te doen - en ook dat is wat waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten