28 januari 2012

Zwolse Winter Tour

Donderdagavond 26 en vrijdag 27 januari ben ik op stap geweest naar Zwolle. De stad wil zich presenteren als congresstad en heeft daarvoor een organisatie uit de grond gestampt. Met 8 deelnemers werden we rondgeleid en werd het nuttige met het aangename verenigd.
Donderdagavond zijn we naar het IJsbeelden Festival geweest. Koud maar ontzetten leuk en wat knap hoe de kunstenaars ijs en sneeuw hebben omgevormd tot de meest prachtige en wonderbaarlijke figuren. Er was zelfs een glijbaan van ijs waar iemand zijn broek nog op kapot schuurde :-). Daarna konden de durfals zich nog vergapen aan de donkere stad in het reuzenrad en werd nog een bezoekje gebracht aan het ijshotel. Hier kunnen dapperen slapen in een hotel waarin alles van ijs is: de kapstok, de nachtkastjes, het bed zelf. Voor wie het niet uithoudt mag zich zelfs midden in de nacht melden bij het 'gewone' hotel aan de overkant.....
Na een bezoekje aan de verhalenboot (erg leuk!!) werden we bij onze respectievelijke hotels afgezet.

Op vrijdag was er een gezamenlijk ontbijt bij Equipe Evenementen, gelegen bij het stadion van FC Zwolle. Daar kregen we een ontbijt en een rondleiding langs de congreszalen en het bij het complex behorende hotel Lumen. Nog even vergapen aan de skyboxen en genieten van een glaasje Prosecco en hup, in de bus. Bij Dalfsen werden we ontvangen door Congreshotel MooiRivier, prachtig gelegen aan de Vecht. Het oogt niet zo heel groot maar het heeft wel wat te bieden. Onthouden voor bijv. een personeelsuitje of een teambuildingsuitstapje. Lekker geluncht en daarna weer richting Zwolle waar we naar Theater De Spiegel gingen. Zij hadden een andersoortige rondleiding in gedachten: een speurtocht naar drie 'vossen' waarbij we overal in het theater mochten komen! Heel leuk gedaan en het theater van onder tot boven kunnen zien. Het werd wel onderbroken door een (valt) brandalarm omdat de cateraar in de artiestenfoyer kippenvleugeltjes stond te braden, maar dat mocht de pret niet drukken :-).
Na een quiz waarbij we werden overhoord of we genoeg kennis hadden opgedaan over het theater ging het te voet richting de Nieuwe  Buitensoci√ęteit voor de afsluitende borrel. Ook daar nog even rondgekeken en met mijn contactpersoon gelijk even afspraken gemaakt voor een congres dat ik daar organiseer in juni (tja, hoezo het aangename met het nuttige verenigen!) en toen was het alweer voorbij.

Ik heb een goede indruk gekregen van Zwolle als mogelijke locatie voor de organisatie van bijeenkomsten en congressen en leuke ideetjes opgedaan. Dat heeft de organisatie in ieder geval goed bereikt! Eens kijken hoe we hieraan verder een vervolg kunnen geven op het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten