11 september 2013

Open Monumentendag 2013

Dit weekend, 14 en 15 seeptember, is het weer Open Monumentendag. Gek, nu zijn wij best wel tuk op niet al te dure uitjes, maar tijdens de Open Monumentendag zijn wij nog nooit naar iets geweest dat hierbij betrokken was. Meestal is dit weekend gevuld met andere zaken. Zo ook nu......
Toch wil ik het hier noemen, misschien een tip voor een blogbezoeker? Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen :-).

Het thema dit jaar is: Macht en Pracht, met een mooi logo. Waar gaat het over *copy/paste van de site*:
Bij Macht & Pracht zal aandacht zijn voor verschillende soorten macht, en de pracht die daar in Nederland uit voortkwam, en ons nog steeds omringt. Te denken valt bijvoorbeeld aan politieke macht, economische macht, rechterlijke macht of kerkelijke macht. De rijkdom, schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen is overal om ons heen in gebouwen terug te vinden: kastelen en paleizen, grachtenpanden en patriciershuizen of buitenplaatsen en landgoederen. Maar denk ook aan de grootsheid en luister van de gebouwen die de verschillende kerkgenootschappen voortbrachten, of de rijk gedecoreerde handels- en kantoorgebouwen en de gebouwen van rechtspraak en openbaar bestuur.

Voor alle informatie over de Open Monumentendag, o.a. over deelnemende monumenten en activiteiten (zoals een fotowedstrijd voor kinderen) vind je op de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten