25 maart 2012

Ja!!! Kampeerseizoen (bijna) weer van start, deel 2 :-)

Vrijdag gestart met de voorbereidingen van het nieuwe kampeerseizoen (zie eerder blogje). Gisteren hebben we die voorbereidingen afgesloten met het opzetten van de voortent. En opnieuw was het prachtig weer en konden we tussen het harde werken door genieten van de zon.

Start
Halverwege
De voortent opzetten vinden we nooit erg, maar duurt altijd langer dan we van te voren bedenken. Het meest vervelende deel is het door de sleuf trekken van het tentdoek, omdat dat zo'n onhandig grote lap is. Daarna is het een kwestie van de goede stokken op de juiste plek leggen en opzetten maar! De allereerste keer kregen we daar gelukkig hulp bij van een mede-kampeerder, maar nu weten we precies wat waar moet en leggen we de stokken eerst helemaal uit (geen onaangename verrassingen meer wanneer je bijna klaar bent omdat je een stok tekort komt of verkeerd hebt gebruikt....). En dan is het een kwestie van de hele boel aan elkaar zetten en in elkaar schuiven en  vastmaken. Een kind kan de was doen ;-).

Bijna klaar
En als dan alles staat zijn we zo trots als een pauw en kunnen we helemaal niet meer wachten tot de camping opengaat! Volgende week kunnen we nu alles zo op zijn plek zetten in de tent, de caravan van binnen nog even schoonmaken omdat er voor het eerst in al die jaren wat schimmelvorming is ontstaan (volgend jaar toch maar een ontvochter erin zetten), de bedeen opmaken en de electriciteit aansluiten: we zijn klaar voor een nieuw seizoen genieten.Klaar voor een nieuw seizoen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten